Joost Zandvliet bij Yellowtail terug op Hollandse bodem

03 november 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Na bijna vijf jaar in New York is Joost Zandvliet weer terug op Hollandse bodem. “Bij Yellowtail zet ik een volgende logische stap in mijn carrière.”

Zandvliet is begin vorige maand als Managing Consultant gestart aan zijn nieuwe avontuur bij Yellowtail, een advies- en technologiebureau voor de financiële sector. “Ik kende Yellowtail al vanuit mijn rol als consultant in de hypotheekmarkt en wilde graag weer een bijdrage leveren aan de financiële sector.”

Hij doelt op zijn tijd bij SeederDeBoer, waar hij eerst het tweejarige management consultancytraineeship doorliep en daarna als werkte als consultant. Een van de projecten waaraan hij aan bijdroeg betrof een groot IT-project gericht op het migreren van de hypotheekportefeuille en hypotheekservicing van Van Lanschot naar de systemen van Stater.

Joost Zandvliet, Managing Consultant, Yellowtail

Tijdens dat traject leerde hij Yellowtail kennen op de werkvloer. “Yellowtail liet een goede indruk achter”, aldus Zandvliet. Toen hij zich in New York oriënteerde op zijn terugkeer naar Nederland, stond het bedrijf uit Naarden daarom bovenaan zijn shortlist.

“Bij Vista Hypotheken was ik onder meer betrokken bij het opzetten van het bedrijf. Ook heb ik voor Stater gewerkt aan migraties van hypotheekportefeuilles. Yellowtail is een leidende speler in de hypotheeksector, waar ik mijn ervaring goed kan inzetten voor het wonen en lenen-domein.”

In New York werkte Zandvliet een kleine vijf jaar voor ICT-dienstverlener en consultancy Keyrus. Daar leidde hij diverse projecten gericht op datagedreven werken, onder meer bij Fortune-500 bedrijven.

Al met al brengt hij uitgebreide kennis en ervaring rondom technologie, data(-analyse), business development en projectmanagement mee naar Yellowtail. “De kennis van Joost in het hypothekendomein, gecombineerd met zijn ervaring in technologie en data, maken hem een waardevolle aanwinst voor Yellowtail”, laat Mirjam Fuchs weten, Director Wonen & Lenen bij Yellowtail Conclusion.

Inmiddels is Zandvliet een maand actief bij Yellowtail, en kan hij tevreden terugblikken op zijn keuze. “Yellowtail is een goede match met mijn ervaring en ambities. De cultuur van Yellowtail, de enorme drive om klanten te helpen met innovatieve en datagedreven oplossingen en de collega’s maken het de juiste keuze voor mijn carrière.”