Voormalig Merkle-topman Christ van Giersbergen wordt partner bij CFO Capabel

02 november 2022 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Voormalig Merkle-topman Christ van Giersbergen heeft zich als partner aangesloten bij CFO Capabel.

CFO Capabel is een boutique-adviesbureau dat zich exclusief richt op het invullen van CFO- en senior leidinggevende posities binnen de financefunctie. Alle partners van de onderneming hebben een trackrecord als chief financial officer in het bedrijfsleven.

Van Giersbergen heeft zelf meer dan twintig jaar ervaring binnen de financekolom. Zo was hij meer dan tien jaar financieel directeur en chief financial officer, vooral in de telecom, bij familiebedrijven en bij diverse scale-ups.

Christ van Giersbergen, Partner, CFO Capabel

Vanuit CFO Capabel gaat Van Giersbergen fungeren als sparringpartner voor financieel management. Hij is als adviseur of interimmanager inzetbaar op zowel grotere transformaties als kleinere adviestrajecten.

“De financiële afdeling zie ik als dienstbaar aan de organisatie”, laat hij weten. “Als CFO zorg ik ervoor dat de finance-afdeling zelfsturend wordt en dat de basis op orde is. Ik zorg dat de strategie vertaald wordt in financiële modellen en dat realisatie meetbaar wordt. Het gaat uiteindelijk om het creëren van duurzaam rendement – met oog voor medewerkers, klanten, leveranciers, aandeelhouders en overige stakeholders.”

Van Giersbergen verbindt zich tevens aan CEO Capabel, een zusterbedrijf van CFO Capabel dat algemeen directeuren adviseert over strategische kwesties. Daarbij kan hij bogen op zijn eigen ervaring als CEO bij marketingspecialist Merkle.

De oud-topman gaf zo’n drie jaar lang leiding aan Merkle’s team van ongeveer 300 professionals, die werkzaam zijn vanuit de vestigingen in Amsterdam, Breda en Rotterdam. Als CEO was hij verantwoordelijk voor de volledige integratie van alle voormalige agencies die onderdeel waren van Merkle (waaronder Oxyma, Oogst, Your Social en aFrogleap).