Nieuw boek: What every manager needs to know

06 juli 2012 Consultancy.nl

Accenture Senior Manager Mariëlle Sonnenberg heeft samen met Nyenrode Assistant Professor Judie van Breukelen het boek “What every manager needs to know” uitgebracht. In het boek presenteren ze een beknopt overzicht van de belangrijkste organisatiemodellen die gebruikt kunnen worden om complexe managementproblemen op te lossen. Tientallen internationale en Nederlandse topmanagers hebben meegewerkt aan het boek.

Volgens de auteurs biedt het boek een “ideale kennisupdate voor moderne managers. 30.000 klassieke pagina's ingekookt naar 300 pagina's ververste materie. Perfect voor iedereen die geen tijd heeft voor de hele bibliotheek en toch snel up to date wil zijn” aldus de Accenture adviseur.

Thema’s
Het boek behandelt “bekende titels die in de organisatiepraktijk veel beweging veroorzaakten”. Thema’s die aan bod komen zijn o.a. strategische vraagstukken, organisatiecultuur, leiderschap, talent management, individualisatie van de arbeidsrelatie, learning en analytics.

Verrijkt door topmanagers
De modellen in het boek zijn verrijkt met de visie, strategische tips en handvatten van topmanagers. Een greep van de managers die hebben bijgedragen: Robert Jongstra (Global President at P&G), Paul Polman (CEO Unilever), Koos van Haasteren (EVP SABIC) Diederik Pen (CEO Martinair), Ronald Schellekens (CHRO Vodafone), Hein Knaapen (CHRO KPN) en AdJan Brouwes (Senior Executive Accenture). Daarnaast hebben ook verschillende leiders in de wetenschap en de publieke sector hun input gegeven.

Boek bestellen
Het boek ‘What every manager needs to know’ is te bestellen op de website van ManagementBoek.

Over de auteurs - Mariëlle Sonnenberg

Mariëlle Sonnenberg is sinds 2005 werkzaam als management consultant Talent & Organization bij Accenture en is verbonden als visiting assistant professor Human Resources aan Tilburg University.

Over de auteurs - Judie van Breukelen
Judie van Breukelen is werkzaam als programmamanager bij Sioo, interuniversitair centrum voor organisatie en veranderkunde, en is als assitant professor verbonden aan Nyenrode Universiteit.

Nieuws

Meer nieuws over