KPMG benoemt ex-tophockeyster Alexandra van der Tuin tot CDO

04 oktober 2022 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

KPMG heeft voormalig tophockeyster Alexandra van der Tuin per 1 oktober benoemd tot Chief Digital Officer. Ze combineert de rol met haar functie als Head of Alliances.

In april dit jaar kwam Alexandra van der Tuin aan boord bij KPMG, na een kleine 25 jaar te hebben gewerkt bij branchegenoot Accenture (onder meer als lid van het executive leadership team in Nederland).

As Head of Alliances geeft ze sturing aan KPMG’s partnerships met technologiebedrijven en softwareleveranciers als SAP, Microsoft en McLaren Group, en meer niche-achtige partijen als OutSystems en ChainPoint.

Alexandra van der Tuin, Chief Digital Officer, KPMG

“Ik richt me op het uitbouwen en onderhouden van onze allianties met technologieorganisaties en andere ecosysteempartners”, legt Van der Tuin uit. “Dankzij deze samenwerkingen kan KPMG de beste digitale (end-to-end) transformatiediensten bieden aan onze klanten, waarbij we KPMG’s functionele en branchekennis combineren met geavanceerde technologieën.”

Als Chief Digital Officer zal Van der Tuin leidinggeven aan de uitvoering van KPMG’s digitale roadmap. Pijlers hierin zijn onder meer het doorontwikkelen van de digitale innovatieagenda (denk aan nieuwe proposities of solutions), het opbouwen van digitale vaardigheden en een ‘digital savvy’-cultuur binnen het bedrijf, zodat ook de interne operatie uitblinkt op digitaal vlak.

Lees ook: KPMG Digital Strategy: Maatschappelijke impact maken met technologie.

“Voor veel organisaties is KPMG de digitale transformatiepartner, daardoor hebben wijzelf ook een belangrijke voorbeeldfunctie”, vertelt Edwin Herrie, Head of Advisory bij KPMG. “Alexandra zal ons daarin verder ontwikkelen en goed zichtbaar maken.”

Van der Tuin kijkt erg uit naar haar nieuwe functie: “Deze twee rollen vullen elkaar goed aan. Op deze manier maken we KPMG nog innovatiever, door het maximale te halen uit alle digitale mogelijkheden, ook mede vanuit onze sterke technologiepartners. Het is een mooie uitdaging om samen met slimme collega’s krachtige digitale oplossingen te vinden en toe te passen.”

Leuk detail: eerder in haar loopbaan was Van der Tuin een tophockeyster. Ze schopte het zelfs tot twee interlands voor Oranje, beide tegen Canada. Volgens kenners was de linkerspits “een creatieve speelster die de meest directe weg naar het doel volgde. Onnavolgbaar in haar bewegingen. Ze was behendig, wendbaar en bezat veel snelheid.”

Op 28-jarige leeftijd zette ze een punt achter haar topsportloopbaan en richtte zich op haar carrière in de consulting. In haar bijna 25 jaar bij Accenture schopte ze het tot lid van het executive team in Nederland en leider van de Health & Public Services-praktijk.

In die laatste rol gaf ze leiding aan al het werk van het bureau voor klanten in de publieke sector (ministeries, gemeenten, zelfstandige bestuursorganen) en de gezondheidszorg (ziekenhuizen en zorginstellingen).

Eerder gaf Van der Tuin bij Accenture mede-leiding aan de consulting serviceline Talent & Organisation Performance. Ze werkte binnen verschillende sectoren, waaronder zorg, overheid, financial services, communicatie, hightech en transport.