Aeternus begeleidt deals in ruimtelijke ordening en zorgdomein

30 september 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Aeternus heeft deze maand drie van zijn verkoopmandaten afgerond. Een rondje langs de transacties van de landelijke overnamebemiddelaar en de betrokken dealmakers.

Rho Adviseurs koopt Plan ROS

Per 1 september is Plan ROS overgenomen (vier professionals) door de veel grotere branchegenoot Rho Adviseurs (rond de 160 medewerkers). Beide partijen zijn ingenieursbedrijven gespecialiseerd in ruimtelijke ordening, omgevingsrecht en stedenbouw.

Het in Eindhoven gevestigde Plan ROS – dat onder meer betrokken is bij de herontwikkeling van stationsplein ‘District E’ in de lichtstad – wordt binnen Rho Adviseurs onderdeel van Business Unit Zuid.

Aeternus begeleidt deals in ruimtelijke ordening en zorgdomein

“Met deze krachtenbundeling kunnen we onze klanten in regio Eindhoven nog beter van dienst zijn”, aldus Sjoerd Peters en Rutger Kerstens, partners bij Plan ROS.

Aeternus adviseerde de aandeelhouders van Plan ROS tijdens het verkooptraject. Het dealteam bestond uit Lieke Janssen, Joeri Verlinden en Maartje Korten.

Dubbele transactie Helwegen Peters

In de zorgsector was Aeternus deze maand betrokken bij twee deals. De eerste betrof een dubbele transactie. Eerst begeleidde het M&A-bureau de integratie van Fysiopraktijk Henderickx (een lokale speler in Grathem) met branchegenoot Helwegen Peters (nu 10 locaties in Midden-Limburg). Vervolgens hielp het team met de overname van de aandelen van Jan Peters in Helwegen & Peters.

Helwegen Peters is al meer dan 35 jaar actief in Midden-Limburg. Bij de fysiopraktijk kunnen mensen terecht voor onder meer fysiotherapie, manuele therapie, kinderfysiotherapie, sportfysiotherapie en dry needling.

Bas van Soest, Tom Soentjens en Maartje Korten van Aeternus begeleidden beide trajecten. Opdrachtgever Ralf Henderickx blikt tevreden terug op de samenwerking: “Bas, Tom en Maartje gaven mij op een duidelijke en overzichtelijke manier informatie met betrekking tot de te nemen stappen in dit traject. Ze waren altijd bereikbaar, handelde adequaat en konden lastige materie in heldere taal communiceren.”

Caresharing overgenomen door ZorgDomein

De tweede zorgdeal was van een veel grotere omvang. Aeternus ondersteunde Caresharing bij zijn verkoop aan ZorgDomein (dealteam: Maurice Koopmans en Lieke Janssen).

Carescharing is een bedrijf dat samenwerkingssoftware levert aan partijen in de zorg. De software is onder meer gericht op patiëntparticipatie, zelfmanagement en samenwerking binnen de teams van zorgdienstverleners.

Ook Zorgdomein verbindt zorgverleners met elkaar en hun patiënten. Het bedrijf levert naar eigen zeggen het meest gebruikte zorgplatform van ons land.

“ZorgDomein en Caresharing zijn allebei al jarenlang verbinders in de zorg, maar op net een andere manier en op verschillende momenten in het zorgtraject”, aldus Dick Gorris, algemeen directeur ZorgDomein. “Waar ZorgDomein het begin van een zorgtraject faciliteert en verbindt, verdiept Caresharing de multidisciplinaire samenwerking tussen professionals en patiënten binnen dat traject.”