Accenture opent kantoor op High Tech Campus

26 juni 2012 Consultancy.nl

Accenture heeft een vestiging op de High Tech Campus Eindhoven geopend. Met het nieuwe kantoor kan het adviesbureau bestaande klanten zoals Philips en ASML en nieuwe klanten beter lokal bedienen. Daarnaast noemt Accenture in haar persbericht nog 3 overige redenen voor de locatiekeuze, namelijk het open innovatiekarakter van de campus, de aanwezigheid van toonaangevende hightech-bedrijven en toegang tot een pool van technische studenten.

2de Europees Accenture Technology lab

Volgens Accenture partner Peter van der Pols is het de bedoeling Eindhoven te laten uitgroeien tot een tweede Europees Accenture Technology lab, naast dat in Sophia Antipolis (nabij Nice). In eerste instantie zullen er 15 plekken komen in het kantoor, doelstelling is om dat uit te bouwen naar 40 werkplekken over twee jaar. Wereldwijd beschikt Accenture over technology Labs in Bangalore, Chicago en San José.

Marc Gellé, lead van de Electronics, High Tech en Medical groep van Accenture in Europa en Zuid America: “Hightech is een internationale markt die volop in beweging is, maar die ook vele uitdagingen kent. Innovatie en talent zijn twee kritische succesfactoren voor bedrijven om zich te differentiëren in deze complexe markt. Het is daarom voor Accenture essentieel om fysiek aanwezig te zijn op de verschillende hightech, innovatie-hotspots in de wereld. We zijn bijzonder trots om nu ook officieel onderdeel uit te maken van het ecosysteem met technische bedrijven, kennisinstituten en professionals op de High Tech Campus Eindhoven en kijken uit naar de onderlinge samenwerking in de regio.”

Over de High Tech Campus Eindhoven
De High Tech Campus Eindhoven is een R&D-ecosysteem waar meer dan 90 bedrijven en instituten en ruim 8.000 onderzoekers, ontwikkelaars en ondernemers werken aan de technologieën en producten van morgen. Veel bestaande bedrijven en start-ups ontwikkelen er innovatieve producten en diensten die zij naar de markt willen brengen.

Nieuws

Meer nieuws over