IT-consultancy Goodzo benoemt Barth de Klerk tot CEO

16 september 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Barth de Klerk, voormalig partner bij Valcon, is door Goodzo benoemd tot chief executive officer.

De 52-jarige De Klerk brengt meer dan 25 jaar aan werkervaring mee naar Goodzo, een IT-consultancy en detacheerder uit Zoetermeer.

Goodzo werd opgericht in 2013 en richt zich op twee segmenten. Het bureau adviseert organisaties (focus op vijf sectoren: industrie, overheid, bouw, financiële sector, onderwijs) over digitalisering en ondersteunt de uitvoering van IT-projecten. Daarnaast heeft Goodzo een IT-traineeshipprogramma, waarin het jong talent opleidt en detacheert bij opdrachtgevers.

Barth de Klerk, Chief Executive Officer, Goodzo

De afgelopen jaren is Goodzo sterk gegroeid. Inmiddels bestaat het team uit meer dan 100 consultants. De Klerk is aan boord gehaald om te helpen bij de verdere uitbouw van het bureau.

De Klerk over zijn overstap: “Goodzo heeft een fantastische club consultants gebouwd die elke dag het verschil maken bij klanten. Met uitdagende ontwikkelingstrajecten stelt Goodzo jonge mensen met diverse achtergronden in staat om het beste uit zichzelf te halen. Ik kijk ernaar uit om hieraan mijn bijdrage te leveren en Goodzo verder uit te bouwen met nog veel meer ontwikkeling van IT-talenten en waardevolle projecten voor onze opdrachtgevers.”

De nieuwe CEO komt uit de wereld van consulting. Na zijn studie Economie aan de Erasmus Universiteit is De Klerk bij Accenture gestart. Hij werkte twaalf jaar voor het kantoor, zowel vanuit de vestiging in Amsterdam als in New York.

In 2009 stapte De Klerk over naar de energiesector, waar hij zeven jaar verschillende managementrollen bekleedde bij onder andere Eneco, Enexis en Stedin. In 2015 keerde hij als partner bij First Consulting (nu Valcon) terug naar de advieswereld. De afgelopen jaren werkte hij als zelfstandig consultant, onder meer als interim-CIO bij Eneco eMobility en als programmamanager bij Ennatuurlijk.

“Met zijn achtergrond, netwerk en persoonlijkheid zal Barth leiding gaan geven aan de strategische ontwikkeling van Goodzo”, aldus Frans-Jan Buters, medeoprichter van Goodzo.