Inkoopspecialisten Nevi en Qando breiden samenwerking uit

13 september 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Sinds 2018 werken inkoopvereniging Nevi en adviesbureau Qando samen op het vlak van inkooptrainingen. Naar volle tevredenheid, want de twee partners breiden hun partnership nu verder uit om zich ook te gaan richten op digitalisering van de inkoopfunctie.

Zo’n vier jaar geleden sloot de vereniging voor inkoop- en supply management-professionals een samenwerking met Qando, een advies- en technologiebureau uit Vught. De focus van de samenwerking lag tot op heden op gezamenlijke initiatieven rondom kennisontwikkeling en -deling.

“Onze samenwerking heeft geleid tot honderden deelnemers aan trainingen, webinars en workshops”, vat Qando-oprichter Achraf Talhaoui het samen. Dit omvat traditionele gebieden zoals categoriemanagement, evenals specialistische gebieden zoals vendor- en pakketselectie.

Jeroen Hulsman en Achraf Talhaoui

De bredere samenwerking voegt daar nu een focus op digitalisering aan toe. Talhaoui: “Nevi zet zich al tientallen jaren in om inkoop naar een hoger niveau te brengen voor het individu, organisaties én de maatschappij. Digitalisering speelt daarbij een steeds belangrijkere rol om de inkoopfunctie van waarde te laten zijn.”

“Ik vind het mooi om te zien dat Nevi dit thema ook omarmt en het met ons als kennisexpert verder wil ontwikkelen voor de leden.”

Nevi werd opgericht in 1956 en telt vandaag de dag ongeveer 6.500 leden. Het netwerk biedt zijn community 10 erkende inkoopopleidingen en circa 55 praktijkgerichte trainingen. Nevi organiseert het hele jaar door evenementen.

Niet geheel verrassend vormt digitalisering voor de meeste Nevi-leden een van de belangrijkste prioriteitsgebieden. “Onze samenwerking biedt veel mogelijkheden voor inkoopprofessionals om zich te bekwamen in dit deelvakgebied – om digitalisering op de agenda te krijgen, om meer resultaat te halen uit inkoopdigitalisering en om nieuwe technologieën in te zetten voor de optimalisatie van de supply en value chain”, aldus Talhaoui.

Nevi en Qando zullen samen verschillende nieuwe technologie-gerichte opleidingen optuigen, onder meer op het gebied van blockchain, kunstmatige intelligentie en robotic process automation.

Daarnaast gaat Talhaoui invulling geven aan een ambassadeursrol in de Nevi-community, op het thema digitalisering van inkoop. Jeroen Hulsman, directeur development & learning bij Nevi: “Achraf is afkomstig uit het vak en heeft zijn focus al vele jaren gericht op de digitalisering van de inkoopfunctie door inkoopsoftware en nieuwe technologieën. Dit combineert hij met passie voor het inkoopvak.”