Ex-McKinsey Annelies Van Zutphen partner bij BCG

22 juni 2012 Consultancy.nl

Boston Consulting Group heeft begin dit jaar Annelies Van Zutphen benoemd tot partner. Zij is afkomstig van Maxeda, waar zij in de afgelopen vier jaar verschillende commerciële functies vervulde. Daarvoor werkte ze ruim negen jaar voor McKinsey & Company en twee jaar voor ING. Annelies Van Zutphen heeft een focus op de retailbranche en is expert op het gebied van strategie, marketing & sales en change management.

Na het afronden van haar management traineeship bij ING, maakte Annelies Van Zutphen begin 1997 de overstap naar strategy consulting kantoor McKinsey & Company. In de negen jaar bij McKinsey werkte ze aan verschillende opdrachten in de retailbranche. In 2006 werd ze benoemd tot co-lead van de Europese retailpraktijk. Een jaar later besloot ze om uit de adviesbranche te stappen en maakte ze de overstap naar Maxeda. Bij Maxeda vervulde ze meerdere leidinggevende rollen, waaronder Manager Business Development van Maxeda Holding, Hoofd Inkoop en Merchandising van de Hard Goods divisie van V&D en Commercieel Directeur Praxis. Begin 2012 trad ze in dienst als partner bij BCG.

Olfers de Wit
BCG heeft begin 2012 ook Olfers de Wit benoemd tot partner. De Wit richt zich op de financiële sector en met name banken en verzekeraars. Hij heeft zo goed als zijn hele carrière gewerkt bij het strategie-adviesbureau. Na zijn studie Econometrie aan de Universiteit van Maastricht werkte hij minder dan een jaar voor het ministerie van Economische Zaken. In juni 2000 stapte hij over naar BCG, waar hij in de afgelopen 12 jaar alle rangen heeft dorlopen.

Nieuws