Oud BCG adviseur Hans Wijers voorzitter RvC Ajax

18 juni 2012 Consultancy.nl

Hans Wijers, voormalig Managing Partner van The Boston Consulting Group Nederland, is door Ajax benoemd tot voorzitter van de Raad van Commissarissen (RvC). Clubmannen Theo van Duivenbode (oud-speler van Ajax 1) en Leo van Wijk (lid van verdienste) zijn ook aangesteld als commissaris. In de komende periode zullen nog twee RvC leden worden uitverkoren.

Opvallend is dat de vorige RvC voorzitter ook en ex-consultant was: Steven ten Have, in het verleden Berenschot adviseur.

Op de vraag wat er nu precies nodig is om de club weer aan te laten sluiten bij de top van Europa reageert de kersverse voorzitter resoluut: “In de eerste plaats zal de focus liggen op het aanpakken van de jeugdopleiding, het aanscherpen en disciplineren van het scouting en het transfer- en medisch beleid. Tevens staat het professionaliseren en aanscherpen van vele aspecten van de bedrijfsvoering, het creëren van duidelijkheid en heldere disciplinerende financiële kaders in alle onderdelen van de organisatie bovenaan onze lijst.”

De oud BCG adviseur geeft toe geen rijk voetbalverleden te hebben: “Zelf heb ik het in het voetbal niet zo ver geschopt, al was ik tot mijn veertigste actief op het voetbalveld. Ik ben al jaren fan van Ajax. Ik kan mij nog veel hoogtepunten van de club herinneren. Zoals de mistwedstrijd tegen Liverpool, de goal van Dick van Dijk in de Europa Cup finale."

Over Hans Wijers
De ex-BCG adviseur heeft in de afgelopen 30 jaar een indrukwekkende staat van dienst opgebouwd. Nadat Wijers promoveerde in 1982, begon hij een carrière als ambtenaar bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en het Ministerie van Economische Zaken. Daarna werd hij organisatie-adviseur, onder meer bij Bakkenist, Spits & Co en later als Managing Partner van Horringa and De Koning. Na de overname van Horringa and De Koning door het Amerikaanse strategy consulting kantoor BCG werd hij Managing Partner van Boston Consulting Group Amsterdam.

Tussen 1994 en 1998 werkte Wijers als minister van Economische Zaken voor D66 in het eerste kabinet-Kok. In 1998 herpakte hij zijn oude beroep van consultant en vervolgde zijn loopbaan bij BCG als Senior Vice President, waar hij vervolgens ruim 4 jaar werkte. In 2002 trad Wijers toe tot de Raad van Bestuur van Akzo Nobel, waarvan hij sinds 2003 voorzitter was. Onlangs nam hij afscheid als CEO. Circa twee manden geleden kreeg Wijers koninklijke onderscheiding voor bijzondere verdiensten.

Nieuws

Meer nieuws over