Ex BCG Hans Wijers ontvangt koninklijke onderscheiding

27 april 2012 Consultancy.nl

Hans Wijers, voormalig Managing Partner van The Boston Consulting Group Nederland, is voor zijn bijzondere verdiensten benoemd tot Commandeur in de Orde van Oranje-Nassau. Wijers ontving zijn koninklijke onderscheiding afgelopen dinsdag uit handen van minister Maxime Verhagen van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (ELI) in het Scheepvaartmuseum te Amsterdam.

BCG Managing Partner
De ex-BCG adviseur heeft in de afgelopen 30 jaar een indrukwekkende staat van dienst opgebouwd. Nadat Wijers promoveerde in 1982, begon hij een carrière als ambtenaar bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en het Ministerie van Economische Zaken. Daarna werd hij organisatie-adviseur, onder meer bij Bakkenist, Spits & Co en later als Managing Partner van Horringa and De Koning. Na de overname van Horringa and De Koning door het Amerikaanse strategy consulting kantoor BCG werd hij ook Managing Partner van Boston Consulting Group Amsterdam.

Minister van Economische Zaken
Van 1994 tot 1998 was hij minister van Economische Zaken voor D66 in het eerste kabinet-Kok. Toen na de verkiezingen in 1998 een tweede paarse kabinet werd gevormd, gaf Wijers te kennen geen belangstelling te hebben voor een tweede termijn. Wijers herpakte zijn oude beroep van consultant en vervolgde zijn loopbaan bij BCG als Senior Vice President, waar hij vervolgens ruim 4 jaar werkte.

Akzo Nobel CEO
In 2002 trad Wijers toe tot de Raad van Bestuur van Akzo Nobel, waarvan hij sinds 2003 het voorzitterschap vervult. Onder zijn leiding groeide AkzoNobel uit tot een internationaal toonaangevende onderneming in innovatie en duurzaamheid. Onlangs nam hij afscheid als CEO en Voorzitter van de Raad van Bestuur en Executive Committee van Akzo Nobel.

Nieuws