BearingPoint sluit samenwerking met KPI Library

13 juni 2012 Consultancy.nl

BearingPoint heeft een wereldwijde samenwerking afgesloten met performance management specialist KPI Library. De partners gaan elkaars producten en diensten op het gebied van KPI (‘Key Performance Indicator’) Frameworks en dashboards aanbieden aan klanten. KPI Library levert een toonaangevend KPI tool gebaseerd op SaaS en BearingPoint levert implementatie ervaring bij klanten.

BI heeft gefaald
Uit eerder onderzoek van BearingPoint kwam naar voren dat huidige dashboards niet aan de verwachtingen van de managers voldoen. Enkele van de belangrijkste kritiekpunten waren: te veel dashboards (47% van de respondenten), een gebrek aan duidelijkheid en samenhang tussen de bedrijfsstrategie en-doelstellingen en de vertaling in meetbare indicatoren (39%), niet relevante indicatoren (44%) en te laat beschikbaar (33%).

Volgens Klaasjan Doeswijk, Senior Manager bij BearingPoint, heeft Business Intelligence (BI) heeft de afgelopen 20 jaar gefaald: “Het is onaanvaardbaar dat een manager dagen moet wachten voordat een data-analist de essentiële informatie over de business kan leveren. Ook onaanvaardbaar: het meestgebruikte hulpmiddel is nog steeds een spreadsheet, met alle risico van menselijke fouten en gemanipuleerde gegevens”.

"Tegenwoordig moeten managers in real-time de beschikking hebben over alle belangrijke bedrijfs-statistieken. Dagelijks bijgewerkt, zonder menselijke tussenkomst. Gevisualiseerd op basis van best practices en benaderbaar op elk gewenst moment met een op het internetaangesloten apparaat: smartphone, tablet, laptop of desktop", aldus Martin Hermsen, partner bij het adviesbureau.

BearingPoint - Samenwerking met KPI Library

Online dashboards, scorecards en mobiele rapporten
KPI Library levert de volgende oplossing: een cloud-gebaseerd platform waarmee bedrijven in staat zijn zelf online dashboards, scorecards en mobiele rapportage-oplossingen. Rapporten bevatten de belangrijke zakelijke statistieken en key performance indicators. KPI Library levert de tools waarmee managers de juiste beslissingen kunnen nemen op basis van real-time feiten en trends.

"Ons idee was even simpel als doeltreffend: een community van mensen die zich op KPI Library inschrijven om kennis over KPIs te delen. Onze dashboard oplossingen worden aangeboden in de vorm van een service (SaaS) en geven krachtige dashboards en scorecards weer op elk online apparaat", zegt Karel van der Poel, CEO en oprichter van KPI Library.

Nieuws