Erik Siepelinga aan de slag als adviseur bij KplusV

29 juli 2022 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Begin deze maand startte Erik Siepelinga bij KplusV in het team Financieren. Zijn eerste indruk: “Werken aan de grote maatschappelijke uitdagingen. Dat is waar ik warm voor loop. Bij KplusV vind ik de combinatie van inhoud, dynamiek en snelheid die ik zocht.”

Erik rondde de bachelor Economics & Business Economics en master Economics af aan de Rijksuniversiteit Groningen. Zijn specialisatie? Macro-economie. Na een tweejarig traineeship trad Erik in vaste dienst bij de provincie Fryslân.

Na bijna drie jaar bij de overheid is hij toe aan een volgende stap. “Ik zocht naar een plek waar ik vanuit inhoud en expertise bij kan dragen aan maatschappelijke uitdagingen.” Dit heeft hij gevonden bij KplusV, een bureau met ruim 90 adviseurs verspreid over vestigingen in Arnhem, Amsterdam en Rotterdam.

Erik Siepelinga, Adviseur, KplusV

Erik: “Samen en met een breed draagvlak kun je complexe problemen oplossen. Valkuil bij samenwerking? Blijven praten. Daar moet het niet bij blijven. Op de juiste momenten knopen doorhakken en doorpakken is belangrijk om écht verder te komen. Ik zie bij KplusV dat zij deze balans zoeken én vinden.”

Transitie naar ‘nieuwe economie’

“Ik droom van een nieuwe economie. Eén waarbij we die economie zelf niet zien als hoogste doel, maar als middel voor een gelukkig, veilig en gezond leven. Omdat we de wereld leefbaar moeten houden voor latere generaties. In mijn dagelijks werk wil ik daar concreet aan bijdragen door juiste randvoorwaarden te creëren. Bijvoorbeeld met innovatieve financieringsvormen voor maatschappelijke transitie.”

Erik vervolgt: “Ik ken de uitdagingen van zowel overheden als breed mkb, startups en scale-ups. Met die beide kanten in beeld wil ik (financieel) instrumentarium inrichten met zoveel mogelijk impact.”

KplusV is opgericht in 1984. Het bureau werkt met ondernemers, overheden en maatschappelijke organisaties aan een duurzame, sociale en innovatieve toekomst.