SABIC kiest na België ook in Nederland voor CGI als IT-partner

22 juli 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Chemieproducent SABIC heeft CGI geselecteerd als een van zijn IT-partners voor digitale transformaties

Het Saoedische SABIC (voor 70% eigendom van Saudi Aramco) is al jaren een belangrijke speler in de chemiemarkt. Het bedrijf produceert grondstoffen voor de productie van verschillende kunststoffen die te vinden zijn in uiteenlopende producten, van auto’s en vliegtuigen tot de hoesjes van iPhones.

Al jaren is SABIC onlosmakelijk verbonden met Nederland, omdat zich in Sittard het Europese hoofdkantoor bevindt. En in Geleen is een relatief grote productielocatie gevestigd. In totaal werken in Limburg 1.400 mensen bij het bedrijf.

SABIC kiest na België ook in Nederland voor CGI als IT-partner

Samen met consultants en techneuten van CGI gaat SABIC werken aan twee verbeteringen. Om te beginnen het ontwikkelen van applicaties en oplossingen die de efficiëntie en wendbaarheid van het bedrijf naar een hoger niveau tillen.

John Bruijnooge, site manager bij SABIC in Geleen, legt uit: “Onze samenwerking met CGI kun je zien als een drietrapsraket: uitvoeren, consolideren en verbeteren. Vooral naar die laatste fase ben ik benieuwd. Wat zijn de mogelijkheden om onze productiefaciliteiten te optimaliseren? We gaan daarbij niet alleen naar de applicaties kijken, maar ook naar de interne processen. Kan het nog efficiënter? Daarbij gaat advanced data analytics beslist een rol spelen.”

CGI zal de kernapplicaties ontwikkelen, moderniseren en vervolgens ook beheren in een contract dat advisering zal combineren met IT-ondersteuning en managed services.

Het tweede element behelst het verbeteren van de cybersecurity. SABIC maakt steeds meer gebruik van ‘connected’ apparaten in zijn bedrijfsvoering, keerzijde hiervan is dat het risico’s met zich meebrengt. CGI zal beveiligingsdiensten leveren voor deze industriële toepassingen.

Coen Huesmann, Vice President bij CGI, over de gunning: “Door onze jarenlange ervaring in de procesindustrie begrijpen we beide kanten van het spectrum: we combineren domeinkennis met expertise op technisch gebied. Dat vertaalt zich voor onze klanten in efficiënte en toekomstbestendige oplossingen. Dat hebben we ook al laten zien bij SABIC in België. Fijn dat we nu ook van SABIC in Nederland het vertrouwen krijgen om hier gezamenlijk iets moois neer te zetten.”