Protiviti brengt Internal Auditing Around the World 2022 uit

21 juli 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Hoe ziet de toekomst eruit voor het internal auditberoep? In de jaarlijkse ‘Internal Auditing around the World’ publicatie van Protiviti delen tal van leiders binnen het vak hun visie over de belangrijkste trends en ontwikkelingen.

Het is alweer de achttiende keer dat Protiviti (een adviesbureau gespecialiseerd in onder meer risk, governance, finance en compliance) zijn jaarlijkse publicatie uitbrengt. Centrale onderzoeksvraag: hoe kan internal audit zich doorontwikkelen en blijven inspelen op de veranderende behoeftes binnen- en buiten de organisatie.

Na gesprekken te hebben gevoerd met tien leiders in audit en internal audit, komen de onderzoekers tot een heldere conclusie: internal audit heeft een “belangrijke rol” gespeeld bij het helpen van organisaties tijdens de coronacrisis en bij het beperken van de financiële en operationele risico’s.

Protiviti brengt Internal Auditing Around the World 2022 uit

Tegelijkertijd staan internal audit-leiders vandaag de dag voor grotere uitdagingen dan ooit tevoren. Het landschap van internal audit verandert in rap tempo, van het moeten voldoen aan hogere verwachtingen vanuit de business tot het moeten navigeren binnen een groeiend risicolandschap (denk aan fraude of cybercrime) en het tijdig moeten inspelen op de kansen die technologie biedt.

De leiders die dit jaar hun visie delen komen uit uiteenlopende sectoren. Het betreft onder andere Dimitrich Stöpetie (Chief Audit Executive bij Ahold Delhaize), Karen Ford (Head of Global Internal Audit bij Bacardi) en Detlef Thomann (Head of Audit bij Commerzbank).

“Uit onze interviews met deze leiders hebben we geleerd dat het hun doel was ervoor te zorgen dat hun teams sterker en wendbaarder uit deze ongewone tijd kwamen”, vertelt Andrew Struthers-Kennedy, managing director bij Protiviti. “Om dat te bereiken voerden ze flexibele werkmodellen in, omarmden nieuwe vaardigheden, profiteerden van opkomende technologieën en pasten een innovatieve benadering en houding toe in hun werk.”

Voor de medewerkers van de internal auditafdeling is er ook goed nieuws. Veel van de geïnterviewde leiders hebben de onderzoekers laten weten dat de internal auditfunctie de komende jaren alleen nog maar belangrijker zal gaan worden. Ook verwachten zij dat auditors nog meer de kans zullen krijgen om zinvol, enerverend en innoverend werk te verrichten.