Hogenhouck m&a begeleidt investering in Winst uit je woning

21 juli 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Winst uit je woning, een Nederlandse scale-up die mensen helpt met het verduurzamen van hun woning, heeft groeikapitaal aangetrokken van Eneco.Ventures. Hogenhouck M&A begeleidde de deal.

In 2010 richtten Lieven Andringa en Gijs de Reeper Winst uit je woning op. Het bedrijf treedt via gemeenten in contact met woningbezitters voor het bieden van ondersteuning bij duurzame woonoplossingen zoals isolatie, beglazing, zonnepanelen en warmtepompen. Daarnaast voorziet het installateurs van kant-en-klare opdrachten bij deze woningeigenaren.

Met het aangetrokken kapitaal van Eneco Ventures kunnen Andringa en De Reeper hun klanten nu nog beter in staat te stellen om hun huizen te verduurzamen op een gemakkelijke en voordelige manier. Met de investering maakt Eneco Ventures zich op zijn beurt sterk voor het verder versnellen van de energietransitie, die wordt gedreven door een mix van private, publieke en publiek-private samenwerkingsverbanden.
Hogenhouck m&a begeleidt investering in Winst uit je woningAl meer dan 120.000 huiseigenaren hebben de afgelopen jaren gebruikgemaakt van de collectieve inkoopcampagnes die Winst uit je woning in meer dan 100 gemeenten heeft georganiseerd. Het snelgroeiende bedrijf (Winst uit je woning won in 2021 een Gouden FD Gazellen Award) wil de komende jaren zijn afzetkanalen verbreden.

Dat wil zeggen, naast acties via gemeenten wil het zijn duurzame propositie ook gaan aanbieden via banken, woningcorporaties en nutsbedrijven zoals Eneco.

Sterke groeipartner

Om de volgende stap in deze groeiplannen te zetten besloten de oprichters van Winst uit je woning op zoek te gaan naar een sterke groeipartner. Die hebben ze gevonden in Eneco Ventures, dat een niet nader genoemde groei-investering heeft gedaan in Winst uit je woning.

“We zijn erg blij met deze investering”, laat Joris de Groot weten, Directeur Consumenten bij Eneco. “Het draagt in belangrijke mate bij aan het waarmaken van ons One Planet Plan omdat het onze klanten in staat stelt hun huizen te verduurzamen op een gemakkelijke en voordelige manier.”

Andringa: “De samenwerking met Eneco versnelt de energietransitie in Nederland. We zijn er trots op om Eneco Ventures tot onze investeerders te rekenen en kijken ernaar uit om commerciële samenwerkingsmogelijkheden te verkennen.”

Hogenhouck M&A

Bij de totstandkoming van de deal werden Andringa en De Reeper bijgestaan door twee experts van Hogenhouck M&A, Victor Rosier en Daan Zonneveld.

“We zijn verheugd om de oprichters van Winst uit je woning begeleid te hebben in deze transactie en hen zo te assisteren bij het behalen van hun doel: het verduurzamen van het Nederlandse woningaanbod. In Eneco Ventures hebben ze hier een uitermate geschikte en volwassen partner voor gevonden”, laat Rosier weten.

Winst uit je woning telt 50 medewerkers en is gevestigd in Haarlem.