Accenture Strategy Officer wordt CEO van Quintiles

04 juni 2012 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel

Internationaal pharmabedrijf Quintiles heeft de voormalige Chief Strategy Officer van Accenture, Tom Pike, per 30 april 2012 aangesteld als algemeen directeur. De voormalige CEO en oprichter van het bedrijf, Dennis Gillings, blijft aan als voorzitter van de raad van bestuur.

Quintiles helpt biofarmaceutische bedrijven met het ontwikkelen en het op de markt brengen van producten en diensten. Quintiles is wereldwijd de grootste speler in zijn segement en heeft meer dan 25.000 professionals verspreid over 60 landen.

22 jaar gewerkt bij Accenture
Tom Pike heeft meer dan 22 jaar bij Accenture gewerkt, waaronder meer dan 10 jaar in leidende functies. Bij Accenture was Pike onder meer verantwoordelijk voor het leiden van de North America Health and Products bedrijfsgebieden. Daarvoor was hij de wereldwijde Chief Operating Officer (COO) voor de Resources operating group van Accenture, en werkte hij ook al als de Chief Strategy Officer (CSO) van het bedrijf.

"Tom heeft een indrukwekkende geschiedenis met het helpen van klanten bij het navigeren van de steeds sneller veranderende omgevingen en het oplossen van complexe bedrijfsproblemen," aldus Gillings. "Hij heeft ervaring met organisaties van onze grootte maar ook grotere, en dit is voor ons heel erg waardevol. Tom heeft een gedisciplineerde en openhartige aanpak waardoor hij het vertrouwen van zowel klanten als werknemers zal winnen. Ik weet zeker dat hij zeer snel zijn stempel zal drukken op ons bedrijf en de branche, en hiermee de traditie van Quintiles voortzet van ondernemend leiderschap en pionierende groei."

Tom Pike over zijn aanstelling: "De gezondheidszorg is de belangrijkste industrie van de komende kwart eeuw, en ik ben erg blij omdat Quintiles het middelpunt is bij het verbeteren van de gezondheid van miljoenen mensen over de hele wereld. Het is erg motiverend om op dit moment bij het bedrijf te komen. Ik begrijp de grootte en de complexiteit van de uitdagingen van de klanten. Ik kijk er naar uit om mijn vaardigheden en ervaringen te gebruiken om dit getalenteerde team te helpen met het uitbouwen van zijn successen, terwijl het zijn reis voortzet als een van 's werelds beste bedrijven."