Charbel Moussa keert terug naar KPMG als partner

28 juni 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Drie jaar na KPMG te hebben verruild voor een ander groot adviesbureau is Charbel Moussa teruggekeerd naar het Big Four-kantoor als partner binnen de Climate Risk & Decarbonisation-praktijk.

“Ik ben verheugd dat ik, tien jaar nadat ik me voor het eerst aansloot bij KPMG, nu terug ben bij het kantoor als partner”, aldus Moussa in een reactie op zijn benoeming.

Na zijn jeugd en universiteitsjaren in Libanon te hebben doorgebracht (waardoor hij vloeiend Engels, Frans en Arabisch spreekt), verhuisde Moussa naar het Verenigd Koninkrijk. Daar rondde hij aan de University of Bath een master af en voltooide er ook een PhD.

Charbel Moussa keert terug naar KPMG als partner

Vervolgens deed hij in Dubai vijf jaar ervaring op bij JP Morgan Chase, waar hij zich richtte op sustainable finance-contracten en -deals. In 2012 kwam hij naar Nederland, waar hij als senior consultant aan de slag ging bij KPMG.

In zijn zeven jaar bij het advieskantoor groeide Moussa door naar de rol van associate director en bouwde een trackrecord op in het leveren van strategische en duurzaamheidsgerelateerde opdrachten voor klanten in de olie- en gas- en (petro)chemische sectoren. Hij werkte voor partijen als Shell, DSM, AkzoNobel, The Linde Group, Maersk Oil, ExxonMobil, Qatar Gas, Qatar Petroleum en Kuwait Petroleum Corporation.

Na een uitstapje van drie jaar naar Accenture keert Moussa nu weer terug naar KPMG. “Ik kijk er erg naar uit om samen met Michael Hayes, Ubbo van Zessen, Marco Frikkee, Jerwin Tholen, Arnoud Walrecht en Danielle Landesz de kracht van KPMG in te zetten, met onze klanten in gesprek te gaan om hun veranderende uitdagingen te leren kennen en met hen samen te werken aan duurzame oplossingen.”

Op LinkedIn heeft Moussa de moeite genomen om zijn voormalige collega’s bij Accenture te bedanken voor zijn fijne tijd bij het kantoor. “Ik heb veel geleerd bij Accenture, en het was niet gemakkelijk om fantastische collega’s te verlaten die steun, inspiratie en leiderschap boden.”

Anne-Cecile Moreno, het hoofd van KPMG’s Climate Risk & Decarbonisation-praktijk in ons land, heet Moussa van harte welkom. “Onze praktijk ondersteunt bedrijven bij hun net zero- en decarbonisatietrajecten. We zijn verheugd om Charbel terug te zien keren binnen ons team, waar hij onze capaciteiten zal versterken.”