McKinsey initieert Asia Honours Summer School

25 mei 2012 Consultancy.nl

Strategy consulting bureau McKinsey & Company heeft samen met Universiteit Utrecht en TU Delft het programma “Netherlands-Asia Honours Summer School” geïnitieerd. Doel van de Summer School is om excellente studenten van Nederlandse universiteiten kennis te laten maken met Nederlandse bedrijven en instellingen in China. Daarnaast zullen zij komende zomer cursussen volgen, variërend van een introductiecursus International Business tot Chinese Cultuur en Maatschappij. De studenten zullen verblijven op de campus van Tongji University in Shanghai.

In totaal zijn van alle Nederlandse universiteiten 30 studenten geselecteerd voor deze summer school. De selectiecommissie voor de summer schools bestond uit Yvonne van Rooy (Universiteit Utrecht), Dirk Jan van den Berg (TU Delft), Alexander Rinnooy Kan (SER), Marjan Oudeman (AkzoNobel) en Wiebe Draijer (Managing Partner McKinsey & Company Nederland). Per Nederlandse universiteit zijn 2-3 studenten geselecteerd, daarvan doet in totaal 20% een alpha-, 40% een beta- en 40% een gamma-studie. De verdeling man/vrouw is 50/50.

Chinese University of Hong Kong
De studenten gaan de komende zomer gedurende vier weken twee summer school cursussen volgen aan de Chinese University of Hong Kong. De cursussen variëren van een introductiecursus International Business tot Chinese Cultuur en Maatschappij. Aansluitend brengen de studenten een bezoek aan Sjanghai, waar zij onder andere in contact komen met in China gevestigde Nederlandse bedrijven en ondernemers. In Sjanghai verblijven ze op de campus van Tongji University. Voorafgaand aan het programma krijgen de studenten twee masterclasses.

Geen snoepreis
De Netherlands-Asia Honours Summer School is geen snoepreisje voor de studenten: naast het volgen van de summer school krijgen zij een opdracht mee om met concrete aanbevelingen te komen hoe de partners de exposure van Nederlandse studenten aan China kunnen vergroten, én op welke manier de Netherlands - Asia Honours Summer School hier optimaal aan kan bijdragen.

Nieuws