ICT-dienstverlener Venéco voltooit merkintegratie van DB+ en IO4U

22 juni 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Na maanden van voorbereiding op een volledige integratie is het deze maand dan eindelijk zover. ICT-ondernemingen DB+ en IO4U verdwijnen definitief van het toneel en gaan verder onder de naam Venéco.

Venéco werd opgericht in 1995 en helpt organisaties met het optimaal inrichten van hun ICT-werkplekken en -infrastructuur. Al vorig jaar werd bekend dat DB+, een specialist in telecom, zou gaan fuseren met de IT-leverancier uit Wateringen.

In de maanden volgend op die krachtenbundeling lijfde Venéco vervolgens ook datamanagement- en cyberspecialist IO4U in. Daarmee is het bedrijf inmiddels uitgegroeid tot een brede speler die diensten levert op het snijvlak van ICT, telefonie en cyberveiligheid.

ICT-dienstverlener Venéco voltooit merkintegratie van DB+ en IO4U

De formele integratie van de drie partijen is inmiddels achter de rug en gezamenlijk telt het nieuwe bedrijf, dat verder gaat onder de naam Venéco, nu rond de 150 professionals.

Met de stap speelt Venéco in op een trend waarbij bedrijven steeds vaker één leverancier willen voor hun telecom, IT en securityoplossingen. “Eén team, één naam en één heldere boodschap voor de markt: ‘Wij zijn je allround ICT-partner die snappen wat je nodig hebt om je organisatie en je medewerkers vooruit te helpen’”, schrijft CEO Wilbert Nederpelt op de website van Venéco.

De krachtenbundeling sluit aan bij de ambities van het bedrijf. Nederpelt: “We willen nog steeds groeien. Maar dan vooral in de betekenis die we voor onze klanten kunnen hebben. Als betrokken partner voor alles wat met ICT en telecom te maken heeft.”

Om richting de toekomst voor zijn klanten optimaal te kunnen inspelen op de belangrijkste ontwikkelingen op IT-gebied voert Venéco al jaren partnerships met verschillende wereldwijde softwareleveranciers en dienstverleners, waaronder T-Mobile, HP, KPN, Cisco en Microsoft.

Naast in zijn vestiging in Wateringen investeert Venéco ook in de Dutch Innovation Factory in Zoetermeer, waarvan het bedrijf partner is. In deze hotspot delen studenten, docenten en ondernemers geregeld hun IT- en innovatiekennis in de diverse innovatiesessies die Venéco daar organiseert. Daar komen onderwerpen aan bod als cybersecurity, big data, smart mobility en e-health & care, waarmee het bedrijf zijn kennisleiderschap etaleert.