CEO Capabel haalt Herman Molenaar en Jan Willem Onink aan boord

30 mei 2022 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

CEO Capabel, een netwerk van executive adviseurs en interimmers, heeft twee nieuwe leden aan boord gehaald: Herman Molenaar en Jan Willem Onink.

Beide ervaren professionals hebben gedurende hun loopbaan verschillende directierollen bekleed bij bedrijven. Ze gaan hun uitgebreide kennis nu inzetten om de Raad van Advies-dienstverlening van CEO Capabel uit te bouwen.

Deze propositie werd vorig jaar door het bureau gelanceerd met een duidelijke scope: bedrijven door het land helpen bij het oprichten en inrichten van een Raad van Advies.

Herman Molenaar en Jan Willem Onink - CEO Capabel

Vooral vanuit de mkb-markt is er een groeiende vraag naar expertise in het opzetten van een Raad van Advies en de governance die daarbij komt kijken.

“Uit onderzoek blijkt dat een Raad van Advies kan bijdragen aan het behalen van aantoonbaar betere resultaten”, vertelt Dick Tool, de oprichter van CEO Capabel. “Een bedrijf haalt met een Raad van Advies een frisse en onafhankelijke blik in huis, mensen uit de praktijk met waardevolle kennis en ervaring over actuele thema’s en met een uitgebreid netwerk. Het zorgt voor rust en structuur, ook richting stakeholders.”

“Maar minder dan één op de twintig mkb-bedrijven maakt vandaag de dag gebruik van een Raad van Advies”, vervolgt Tool. “Onze propositie begeleidt en ontzorgt bedrijven bij het zetten van de juiste stappen, van het opstellen van de strategie en de doorvertaling naar essentiële vraagstukken, tot het opstellen van de profielen van gewenste leden en de governance.”

Molenaar en Onink voegen een bewezen staat van dienst toe aan deze propositie. Molanaar bracht bijna vijftien jaar van zijn loopbaan door bij VanderLande Industries, waaronder als Chief Financial Officer. Hij vervult diverse rollen in Raden van Advies, Raden van Commissarissen en Raden van Toezicht.

Onink heeft op zijn beurt jarenlange directie-ervaring opgedaan bij de ING binnen de hypotheekdivisie en is medeoprichter van en werkzaam geweest bij Collin Crowdfund.