Delos Bouwgroep breidt positie uit in aluminium- en houtskeletbouw

18 mei 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Delos Bouwgroep heeft twee overnames gedaan. Met de aankoop van Bouwgroep en Aluvo verstevigt het bedrijf zijn positie in de woning- en houtskeletbouw. Baker Tilly verzorgde namens Delos financiële en fiscale due diligence voor de twee overnames.

Bouwgroep bestaat voor het grootste deel uit Rens Bouw en Vechtdal Bouw, twee onderdelen die zich beide specialiseren in de productie van houtskeletbouw. De skeletten worden gebouwd in Polen en gemonteerd in Nederland. Delos breidt dankzij de overname zijn activiteiten in de duurzame houtskeletbouw uit en krijgt een ingang in de Poolse markt.

Aluvo is het bedrijf achter twee ondernemingen die zich samen richten op de productie, verkoop, engineering en montage van aluminium raamkozijnen, deuren en gevelsystemen. De aluminium systemen worden gebruikt in zowel nieuwbouw als renovatieprojecten door heel Nederland, zodat Devos met de overname zijn positie in de woning- en utiliteitsbouw versterkt.

Delos Bouwgroep breidt positie uit in aluminium- en houtskeletbouw

Delos Bouwgroep zelf is het bedrijf van Adriaan Visser. Hij was eerder CEO van afvalbedrijf Suez Nederland, interim-directeur bij afvalinzamelaar Dusseldorp en voorzitter van voetbalclub PEC Zwolle. Nadat hij in 2016 aantrad om het tij te keren bij het destijds noodlijdende Delos, kocht hij het bedrijf zelf het jaar daarop.

Na de verkoop van commercieel vastgoed en verschillende bedrijfsonderdelen en het faillissement van een ander belangrijk bedrijfsonderdeel wist Delos de weg naar boven weer te vinden. Na enkele jaren van groei volgde een coronadip, nu die voorbij is begeeft Delos zich weer op het overnamepad.

Met de twee overnames verwacht Delos Bouwgroep – waarvan de kern bestaat uit Hegeman Bouw & Infra – dit jaar een omzet te realiseren van €125 miljoen. Het personeelsbestand groeit naar zo’n 300 medewerkers.

Het Corporate Finance-team van Baker Tilly dat de financiële en fiscale due diligence voor zijn rekening nam voor Delos werd geleid door Pierre Satink en Tommy Haans. “Op basis van de doorgevoerde due diligence creëerde Baker Tilly een uitgebreid overzicht en kritisch perspectief voor Delos, die goed de risico’s weergeven op de korte- en lange termijn”, aldus het bureau.

Naast Baker Tilly traden Jean-Luc Zeguers en Aster de Backer van 1602 Capital Partners op als de exclusieve financiële M&A-adviseur van Delos.