Bain lanceert campagne voor vrouwelijke topstudenten

04 mei 2012 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

De Duitse en Zwitserse takken van Bain & Company hebben een speciaal “mentorprogramma” opgestart om vrouwelijke studenten te stimuleren in de adviesbranche te gaan werken, en vooral natuurlijk bij Bain. Volgens het strategieadviesbureau is er een grote vraag naar vrouwen in de adviesbranche als gevolg van diverse speciale karakteristieken die hun mannelijke collega’s over het algemeen minder bezitten. Als onderdeel van het mentorprogramma zal een senioradviseur van Bain & Company een studente gedurende zes maanden begeleiden in het laatste jaar van haar studie.

Het is nog onbekend of het programma wereldwijd en in Nederland wordt uitgerold.

Ongeveer 25% van de consultants bij Bain Duitsland en Zwitserland is vrouw. De ambitie van het adviesbureau is dat te verhogen naar meer dan 40% op de lange termijn.

Sterke punten van vrouwen
In een persbericht liet Bain weten dat “er een grote vraag is naar bepaalde sterke punten die vrouwen bezitten, zoals gestructureerd denken, een coöperatieve manier van werken, de mogelijkheid om te multitasken en communicatieve vaardigheden”. Verder erkent de firma dat vrouwen over het algemeen consulting beschouwen als een door mannen gedomineerde industrie. Als gevolg daarvan zijn ze terughoudend om in de industrie te gaan werken. Diana Eid, recruiting manager bij Bain & Company: “Als vrouwen zich volledig bewust worden van de gevarieerde en flexibele mogelijkheden van een carrière bij Bain verwachten wij een aanmerkelijke grotere kans dat ze bij ons zullen aankloppen.”

Mentorprogramma
Studentes met exceptionele studieresultaten kunnen voor zich voor het programma aanmelden. Als ze eenmaal geselecteerd zijn kunnen ze op een aantal gebieden ondersteuning van Bain krijgen. Ten eerste zullen Bain-mentoren de studentes ondersteunen met een langetermijncarrièreplanning. Verder worden de studentes geholpen met het zoeken naar een baan, het opbouwen van een CV, tips voor sollicitatiegesprekken en feedback. Ten derde zullen geselecteerde studentes de mogelijkheid krijgen bij Bain inhouse events bij te wonen en deel te nemen aan kantoorevenementen, om zo een “inside view” van het bedrijf te krijgen. Om te verzekeren dat er een ideale match is tussen mentor en studente hebben beide partijen de keuze om de ander te kiezen op basis van achtergrond en interesses.