BDO CF begeleidde overname Heros door Remex

04 mei 2012 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Eind maart heeft de Duitse afvalverwerker Remex Benelux (een onderneming van Remondis) het Nederlandse bedrijf Heros overgenomen. De transactie werd begeleid door de corporate finance afdeling van BDO. Remex deed de overname omdat het uitbreidingsmogelijkheden zocht in Nederland. Heros zal blijven opereren onder dezelfde naam en alle medewerkers zijn mee overgegaan.

Het Duitse Remex telt 28 vestigingen en vormt onderdeel van het internationale concern Remondis, gespecialiseerd in onder meer watermanagement en recycling. Remondis telt 500 vestigingen over de hele wereld, heeft een omzet van € 5,3 miljard en biedt werk aan zo'n 19.700 mensen. Remex houdt zich bezig met het afvoeren, vervoeren, scheiden en verwerken van alle soorten minerale reststoffen.

Over Heros
De activiteiten van Heros worden hoofdzakelijk uitgevoerd via de entiteit Heros Sluiskil. Heros Sluiskil is gevestigd op het 45 hectare grote Heros Ecopark Terneuzen, aan het Kanaal van Gent naar Terneuzen. Heros Sluiskil is actief op het gebied van het innemen en opwerken van AVI-bodemas (het product dat overblijft na het verbranden van huisafval), de terugwinning en verkoop van metalen die zich daarin bevinden en de aankoop en bewerking van schroot.