CoronaCheck-appdesigner breidt uit naar Duitsland

03 mei 2022 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

Koos Service Design opent een kantoor in Duitsland. Het wordt de tweede internationale vestiging voor het bureau, dat afgelopen jaar veel bekendheid verwierf als de designer van de CoronaCheck-app.

Het Amsterdamse Koos Service Design helpt opdrachtgevers met het verbeteren van klantervaringen, het lanceren van digitale producten en innovatieprojecten. De CoronaCheck-app ontworpen door het bureau werd tijdens de pandemie miljoenen keren gedownload.

Na eerder te zijn uitgebreid naar Lissabon, Portugal, zet het bureau nu de stap naar buurland Duitsland, waar het een vestiging heeft geopend in Berlijn.

Koos Service Design opent kantoor in Berlijn

“Een volgende internationale uitbreiding zat al een tijdje in de pijplijn. We zien de positieve impact van design, de kracht ervan om de wereld om ons heen te verbeteren, en we willen deze het liefst op zoveel mogelijk plekken inzetten”, aldus Robbert-Jan van Oeveren, medeoprichter van Koos Service Design (de andere medeoprichter is Jules Prick).

“De Duitse diensteneconomie digitaliseert in hoog tempo en hierdoor groeit de vraag naar service design aanzienlijk. We zien volop kansen in de markt.”

Om de nieuwe venture op te zetten haalt Koos Service Design een goede bekende aan boord. Jeroen Otte werkte van 2016 tot 2019 als service designer bij het bureau en verliet het kantoor om aan de slag te gaan bij PwC in Berlijn. Hij is nu teruggehaald om de nieuwe vestiging te leiden.

“Berlijn is een Europese hoofdstad waar veel snelgroeiende bedrijven zich vestigen. Dit maakt deze stad voor ons de ideale omgeving om huidige en nieuwe klanten nog beter te bedienen”, aldus Otte.

De nieuwe vestiging van Koos Service Design – dat in totaal circa 60 medewerkers telt – is gevestigd in een karakteristiek fabriekspand aan het Görlitzer Park in de wijk Kreuzberg.