Accenture organiseert 6e Innovation Awards 2012

02 mei 2012 Consultancy.nl

Accenture organiseert dit jaar voor de zesde keer de Innovation Awards 2012, een prijs die wordt toegekend aan de meest innovatieve producten, diensten of concepten in vijf industrieën in Nederland. Concepten jonger dan drie jaar en gelanceerd op de Nederlandse markt kunnen meedoen aan de competitie. Accenture heeft de Innovation Awards in het leven geroepen om bedrijven te huldigen die uitzonderlijke prestaties leveren op het gebied van innovatie, hen bij elkaar te brengen ter verdere stimulatie en om innovatie in Nederland in kaart te brengen.

Twee nieuwe awards
Dit jaar worden twee nieuwe awards over de deelnemende industrieën heen uitgereikt: de Talent Innovation Award en de Green Innovation Award. Deelnemers kunnen bij inschrijving aangeven of het concept een sociaal- of een groen aspect bevat. Een speciaal geselecteerde jury zal beide categorieën beoordelen en de winnaars selecteren.

“Accenture staat bekend om haar grote industriekennis en voor goede zorg voor mens en milieu als essentieel onderdeel van haar bedrijfsvoering. Daarom reiken we dit jaar niet alleen industrieprijzen uit, maar ook twee extra awards. Eén award gaat naar innovaties waarbinnen de mens centraal staat of die het talent binnen een organisatie erkennen. In Nederland moeten we het beschikbare talent optimaal benutten om in de internationale concurrentieslag mee te kunnen. De tweede award, de voor de gelegenheid in het leven geroepen ‘Groene Tulp’, gaat naar innovaties waarbinnen producten, diensten of processen een rol spelen die het gebruik van onze natuurlijke hulpbronnen optimaliseren en rekening houden met impact op het milieu,” aldus Pieter Paul van Oerle, Senior Manager in de Communications, Media en Technology praktijk van Accenture en één van de initiatiefnemers van de awards.

Een overzicht van de ‘Winnaars van de Accenture Innovation Awards 2011’.

Inschrijven
Concepten jonger dan drie jaar en gelanceerd op de Nederlandse markt kunnen meedoen aan de competitie. In elk van de vijf branches is “De Blauwe Tulp” te winnen, de jaarlijkse juryprijs. Innovatieve concepten kunnen zich inschrijven in de industrieën: ‘Media, Communications en High-Tech’, ‘Financiële Dienstverlening’, ‘Consumer Products & Agri’, ‘Health & Public Service’ en ‘Energy’. Elke sector kent ook een jaarlijkse publieksprijs. Voor de publieksprijs kan iedereen in Nederland in het najaar zijn voorkeur uitspreken door te stemmen op de website www.innovation-awards.nl. Een vakjury beoordeelt de concepten op innovativiteit, succes en potentie en maakt in november 2012 de winnaars bekend. Inschrijven kan tot 1 augustus 2012.

Nieuws