Martijn Phessas leidt Finance Excellence-praktijk van Eiffel

02 mei 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Martijn Phessas vervolgt zijn loopbaan bij Eiffel, waar hij is benoemd tot Business Unit Director van de Finance Excellence-praktijk.

Phessas begint vandaag aan zijn nieuwe uitdaging. Hij brengt zo’n vijftien jaar ervaring in de consultancy met zich mee naar de rol.

“Ik kijk ernaar uit om een team financials te bouwen dat trots uitstraalt. Een team waar je bij wilt horen. Daar draait het voor mij namelijk om: een omgeving creëren waarbij er ruimte is voor zelfontplooiing voor elk individu”, aldus Phessas.

Martijn Phessas, Director Finance Excellence, Eiffel

Hij neemt het stokje over van Steven Beekhuis, die zo’n twee jaar leidinggaf aan de praktijk. “Na twee mooie jaren, waarbij ik mocht bouwen aan een fantastische businessunit met fijne collega’s en veel opdrachtgevers, is het tijd om mijn droom werkelijkheid te maken. Ik ga voor mezelf beginnen”, zei Beekhuis over zijn afscheid op LinkedIn.

De Finance Excellence-praktijk van Eiffel richt zich op advies, projectuitvoering en detachering binnen de profit-markt. “Wij doen dit met hoogopgeleide specialistische consultants die onze opdrachtgevers verder helpen met het realiseren van hun toekomstbestendige ambities”, zegt Phessas.

De nieuwe practice leader startte zijn carrière in 2000 bij Geotax, een taxatiebureau in het vastgoed. In 2008 maakte hij de stap naar BMC, waar hij als Marktgroepmanager de werelden van consultancy, detachering, sales en management aan elkaar verbond. Phessas bouwde met succes aan een businessunit op het gebied van gemeentebelastingen, basisregistraties, ICT en data.

In 2012 koos hij voor het zelfstandig ondernemerschap. In de rol van (management) consultant en interim-manager was hij betrokken bij tal van veranderopgaven. Na in 2019 te zijn teruggekeerd naar de bureauwereld (hij verbond zich wederom aan BMC en later aan Möbius) maakt hij nu de overstap naar het Arnhemse Eiffel.

Gert-Jan Meppelink, CEO bij Eiffel, over de aanstelling: “Martijn past perfect bij de kansen die wij zien binnen de financiële dienstverlening. Hij kent de wereld van consultancy, sales en management als geen ander en staat bekend als iemand die ijzersterke teams samenstelt. Precies zo’n profiel heeft Eiffel nu nodig: wij willen de future of finance inrichten en ons team van financials flink uitbouwen. Daarbij past een stevige verbinder.”