Henk de Jong wordt toezichthouder bij Rijnconsult

04 mei 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Henk de Jong volgt Harry Starren op als toezichthouder bij Rijnconsult. In zijn nieuwe rol is hij sparringpartner voor de directie en onafhankelijk voorzitter van de aandeelhoudersvergadering.

De Jong beschikt over een lange staat van dienst binnen de publieke sector en adviesbranche, als bestuurder en als consultant. In zijn vroege carrière werkte hij onder meer voor B&A, Berenschot en Lysias. Daarna was hij vijftien jaar consultant voor de Rijksoverheid, gemeenten en uitvoeringsorganisaties en werkte als zelfstandig adviseur in New York en Nederland.

Hij was onder meer directeur bij de Bestuursdienst van de gemeente Rotterdam, gemeentesecretaris in Amsterdam en bestuurder bij ROC Leiden en de Nationale Politie. Ook gaf hij al sinds het begin van zijn loopbaan (gast)colleges, verzorgde modules bij (academische) opleidingen en was betrokken bij diverse onderzoeken.

Henk de Jong wordt toezichthouder bij Rijnconsult

In 2018 werd hij algemeen directeur bij PBLQ. Inmiddels heeft hij de leiding overgedragen aan de volgende generatie. Wel is hij nog actief voor het bureau als adviseur. Daarnaast is hij sinds afgelopen najaar interim director bij het Rathenau Instituut, een denktank op het gebied van de impact van wetenschap, innovatie en technologie op ons leven.

Deze rollen (en enkele lidmaatschappen van advies- en toezichtraden) combineert hij nu met die van toezichthouder bij Rijnconsult. Hij neemt het stokje over van Harry Starren, die zes jaar toezichthouder was bij het Utrechtse organisatieadviesbureau.

Boris Gooskens, directeur van Rijnconsult, geeft aan dat Rijnconsult met De Jong een sterke opvolger heeft gevonden. “Henk is heel toegankelijk en kan goed de balans vinden tussen zakelijkheid en luchtigheid. Ik ben blij dat we zijn rijke ervaring kunnen benutten.”

De Jong reageert verheugd op zijn aanstelling: “Het eigenaarsmodel van Rijnconsult waarin alle medewerkers mede-eigenaar zijn en de directie wordt gekozen is uniek. Ik kijk ernaar uit om daar vanuit deze rol een bijdrage aan te leveren.”