E&Y en de Baak adviseurs behalen 3TGO certificering

27 april 2012 Consultancy.nl

Zes adviseurs van Ernst & Young Advisory en de Baak (verbonden aan VNO-NCW) hebben eind maart hun certificering behaald voor de toepassing van het online consultancy concept 3TGO. Het is de eerste lichting in Nederland die zich ‘3TGO Practitioner’ mag noemen. 3TGO is een op serious gaming gebaseerd concept dat door consultants en management trainers wordt ingezet bij organisatie-vraagstukken op het raakvlak van strategie en management.

3TGO is een product van R&D bedrijf MadLogic, dat is bedoeld voor consulting firma'’s en business schools die actief zijn in het hogere segment van de adviesbranche en bij voorkeur een internationale oriëntering hebben.

3TGO
De methodologie van 3TGO gaat uit van het structure-agency dilemma dat is vertaald naar drie structuurmetaforen (trein, tennis en tapir) en zes organisatieaspecten, respectievelijk: business-omgeving, strategie, primair proces, management, job design en personeel. De tool, die is voorzien van een game interface, biedt spelenderwijs inzicht in de consensus, de focus en het alignment binnen klantorganisaties en laat zien waar optimalisatie mogelijk is.

Een consultant zorgt voor de intake, indeling en begeleiding van de deelnemers en helpt hen bij de interpretatie van de uitkomsten en indien aanwezig de “case for change”. Door letterlijk aan de knoppen te draaien is het mogelijk een organisatie (fictief) te optimaliseren.

De kracht van 3TGO ligt in de combinatie van robuuste methodologie en een speelse interactieve interface. Sessies kunnen zowel op locatie als online vanaf verschillende plaatsen worden gespeeld en gefaciliteerd. Een sterke troef is de Benchmark waarmee de synergiescores van organisaties kunnen worden vergeleken op brancheniveau.

Nieuws

Meer nieuws over