Hogenhouck m&a en BarentsKrans begeleiden verkoop van Fonto

13 april 2022 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Fonto, een bedrijf dat software levert voor contentbeheer, is overgenomen door het beursgenoteerde RWS Group. De eigenaren van Fonto, Jan Benedictus en Taeke Kuyvenhoven, werden tijdens het traject begeleid door Hogenhouck m&a en BarentsKrans.

Het Rijswijkse Fonto specialiseert zich al sinds de oprichting in 2011 in software waarmee bedrijven documenten op een gestructureerde wijze kunnen beheren en verbeteren.

Dit type software (bekend als content authoring software) is van groot belang in gereguleerde sectoren, zoals life sciences, farmaceutica en de financiële sector, waar goed beheer en naleving van bedrijfskritsche content een absolute vereiste is voor bijvoorbeeld het voldoen aan regelgeving.

Hogenhouck m&a en BarentsKrans begeleiden verkoop van Fonto

De software van Fonto wordt gebruikt door duizenden medewerkers van 100+ klanten wereldwijd, met organisaties als Toyota, Starbucks, BBC, de Verenigde Naties en Spotify als enkele in het oog springende namen.

Door nu samen te gaan met RWS Group, een Brits bedrijf met zo’n 7.500 medewerkers wereldwijd, kan Fonto zijn “omvang en voetafdruk vergroten”, zegt medeoprichter Kuyvenhoven. “Hiermee kunnen we onze missie ‘The Future of Documents’ waarmaken.”

RWS Group is actief in dezelfde branche en richt zich naast contentbeheer op zaken als mediaproducties, software voor het vertalen van content, intellectueel eigendom en kunstmatige intelligentie.

“De overname van Fonto versterkt de leidende positie van RWS in de markt voor gestructureerde inhoud en met Fonto kunnen we een indrukwekkende reeks aan auteurstools aanbieden, waarmee teams beter kunnen samenwerken aan hun hoogwaardige inhoud”, aldus Ian El-Mokadem, Chief Executive Officer van RWS.

Gedurende het dealtraject werden Fonto-oprichters Benedictus en Kuyvenhoven geadviseerd door Mark van Beusekom en Cedric Baerts van Hogenhouck m&a. Juridisch advies werd geleverd door Michiel Martin van BarentsKrans.

Na de integratie wordt Fonto een aparte businessunit binnen RWS. Benedictus en Kuyvenhoven blijven het bedrijf leiden.