Deloitte Digital koopt MuleSoft-specialist GLO Integration

01 april 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

De Digital-praktijk van Deloitte Consulting heeft GLO Integration overgenomen, een IT-specialist op het gebied van MuleSoft.

Het in Amsterdam gevestigde GLO Integration helpt opdrachtgevers met het bouwen en implementeren van platforms voor data-integratie en API-management. Onder meer partijen als ASML, Rijkswaterstaat, Swiss Sense en Rituals behoren tot de klantenkring.

GLO Integration maakt gebruik van verschillende softwareplatforms, waaronder TIBCO en Splunk, maar specialiseert zich vooral in MuleSoft, een integratieplatform voor het verbinden van applicaties, data en devices. Het platform is sinds 2018 onderdeel van Salesforce en fungeert als het SaaS-data-integratieplatform van het CRM-systeem.

Deloitte Digital koopt MuleSoft-specialist GLO Integration

Met de overname geeft Deloitte een flinke impuls aan zijn MuleSoft-capaciteiten in ons land. Door de toevoeging van de circa 35 medewerkers van GLO Integration groeit het MuleSoft-team van Deloitte naar rond de 50 professionals. Zij werken nauw samen met de Salesforce-praktijk.

“Deze overname sluit aan bij de strategische ambitie van Deloitte om zijn positionering in grote digitale transformatieprojecten op basis van Salesforce- en MuleSoft-technologie verder te versterken”, zegt Peter van Tilburg, partner bij Deloitte Digital. “Hiermee zijn we in staat om het volledige aanbod van Salesforce-diensten naar klanten te brengen.”

De twee partijen zijn geen onbekenden van elkaar. De afgelopen periode hebben ze “succesvol samengewerkt aan verschillende klantopdrachten”, vertelt Marcel Grauwen, eigenaar en Chief Technology Officer van GLO Integration. Hij wordt nu partner bij Deloitte Digital. De CEO van GLO Integration, Nha-Lan Nguyen, is in dienst getreden als director.

Volgens onderzoek van Equiteq gaat de markt voor Salesforce-implementatiediensten verdrievoudigen in de komende vier jaar. Om hierop in te spelen is Deloitte wereldwijd volop bezig met het uitbouwen van zijn Salesforce-team, onder meer door gerichte overnames.

GLO Integration is voor Deloitte Nederland de eerste overname van 2022, en volgt vier maanden na het inlijven van MarketRedesign. In 2021 nam het Big Four-kantoor in ons land in totaal vier bedrijven over.