Henrike Klok partner Wonen & Woningcorporaties bij BMC

14 maart 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

De adviesgroep Wonen & Woningcorporaties van BMC is versterkt met Henrike Klok, die is aangesteld als partner.

Klok neemt jarenlange ervaring mee naar het adviesbureau. Zo bekleedde ze gedurende tien jaar diverse rollen bij Evean. In haar laatste functie, als programmamanager (wonen), gaf ze mede richting aan het strategisch wonen- en vastgoedbeleid van de ouderenzorgorganisatie.

De afgelopen vier jaar werkte ze als roerganger voor woningcorporatie Rochdale. In die rol heeft zette ze mede de koers uit voor de organisatie en kreeg een vrije rol om de visie ‘samen werken aan sterke buurten’ te realiseren. Zo zette ze zich in voor een sterkere samenwerking met aanbieders uit het sociaal domein, zorg, onderwijs, werk en veiligheid.

Henrike Klok, Partner, BMC

Als partner bij BMC zal Klok leidinggeven aan de adviesgroep Wonen & Woningcorporaties, de praktijk binnen het bureau die corporaties en andere organisaties adviseert over strategische vraagstukken.

Klok krijgt de taak om de praktijk van het adviesbureau de komende jaren verder uit te bouwen. “Henrikes ambitie is om écht verschil te maken in levens van mensen. Goed wonen, nu en in de toekomst, is een waarde voor iedereen. We zijn trots dat Henrike haar ervaring op het snijvlak van wonen, wijken en welzijn wil inzetten bij BMC”, aldus Ingrid Geveke, directeur advies bij BMC.

Klok kijkt uit naar haar nieuwe uitdaging: “Bij BMC is veel expertise en kennis op verschillende domeinen en van uitvoering tot strategie. Er ligt enorm veel potentie in het verbinden hiervan ter versterking van wijken en steden. Ik draag graag bij aan deze verbinding. En samen te werken aan handelingsperspectieven voor de vraagstukken van vandaag en morgen.”

Naast het verlenen van advies is de adviesgroep Wonen & Woningcorporaties ook de trekker van de wijkaanpak, “een integrale gebiedsgerichte aanpak voor buurten waar bewoners goed kunnen opgroeien, wonen, werken en ontspannen”.

BMC is een van de grootste advies- en interimbureaus voor de publieke sector. Het bedrijf is onderdeel van Yacht, dat op zijn beurt weer onderdeel is van uitzendgigant Randstad.