‘Bij BMC draag je als adviseur bij aan maatschappelijke impact’

17 november 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Na jaren in de accountancy te hebben gewerkt maakte Meine Jongedijk zo’n drie jaar geleden de switch naar de consultancy bij BMC. Jongedijk legt uit waarom hij op z’n plek is bij het bureau voor het publieke domein.

“Vijftien jaar geleden ben ik als assistent-accountant begonnen bij een groot accountantskantoor [EY]. In zes jaar tijd ben ik vervolgens betrokken geweest bij de controles van de jaarrekeningen van verschillende organisaties en heb ik een masteropleiding Accountancy gedaan. Als (assistent-)accountant kijk je met een kritische blik naar organisaties.”

“Als accountant ben je goed opgeleid en doe je ervaring op bij veel verschillende organisaties. Een van mijn grootste drijfveren is dat ik organisaties graag verder wil helpen op het gebied van bedrijfsvoering, prestatiemanagement en management-control. Daarvoor is de juiste opleiding en voldoende relevante werkervaring, gecombineerd met kennis van de organisatie, van groot belang.”

Meine Jongedijk, Adviseur, BMC

“Mijn overstap naar BMC was gedreven door het feit dat ik graag bijdraag aan werk dat ertoe doet bij organisaties die maatschappelijke impact hebben. Door mijn overstap naar BMC krijg ik de kans in een stimulerende werkomgeving organisaties in de publieke sector verder te helpen met uitdagende vraagstukken op gebieden als financial control, bedrijfsvoering en prestatiemanagement.”

“Dit doe ik bijvoorbeeld als senior financieel adviseur sociaal domein bij een middelgrote gemeente. Eerder werkte ik als adviseur planning & control bij en andere gemeente.”

Bijdragen aan oplossingen voor de publieke sector

“Als adviseur van BMC ben ik vaak voor langere tijd onderdeel van de organisatie van de opdrachtgever, die ik daardoor goed leer kennen. BMC biedt mij daarnaast alle mogelijkheden om me verder te ontwikkelen. Zo heb ik inmiddels de opleiding Certified Public Controller aan de VU in Amsterdam afgerond. Hierdoor ben ik als adviseur in de optimale positie om echt van toegevoegde waarde te zijn voor mijn opdrachtgevers.”

“Daarnaast kan ik altijd terugvallen op de kennis en ervaring die ik in eerdere opdrachten heb opgedaan en op de expertise van mijn collega’s.

“BMC is het adviesbureau dat bijdraagt aan het realiseren van effectieve, krachtige oplossingen voor uitdagingen in de publieke sector. Hierdoor kan ik als adviseur het verschil maken bij organisaties met maatschappelijke impact!”