Ex McK Herman Kienhuis directeur van SanomaVentures

11 april 2012 Consultancy.nl

Herman Kienhuis, alumnus van McKinsey & Company, is door Sanoma aangesteld als de directeur van SanomaVentures. SanomaVentures is een nieuw initiatief van het mediaconcern waarmee het innovatie en digitale startups in de mediabranche wil stimuleren. Kienhuis wordt verantwoordelijk voor de Nederlandse tak. Hij gaat intesief samenwerken met opleidingsinstituten en incubators enerzijds en investeringsmaatschappijen anderzijds.

Na zijn studie aan de Rijksuniversiteit Groningen begon Kienhuis zijn loopbaan bij Procter & Gamble als Researcher. Begin 1998 maakte hij de overstap naar McKinsey & Company. Na 6,5 jaar bij het strategy consulting kantoor werd hij in april 2004 aangesteld als Director of Strategy & Corporate Development bij Sanoma Uitgevers. In 2007 werd hij benoemd tot Director Business Development van Sanoma Nederland.

SanomaVentures
SanomaVentures gaat zich richten op ondernemingen die de initiële opstartfase voorbij zijn en willen groeien en een product ontwikkeld hebben op het gebied van e-commerce, mobile & tablets, online video & connected TV, online advertising & marketing of e-learning & personal development. In de afgelopen jaren investeerde Sanoma Media o.a. in Fashionchick.nl en VeilingActies.nl. Met SanomaVentures verwacht Sanoma de komende jaren daar een groot aantal participaties aan toe te voegen.

Nieuws