Harmen ter Welle directeur Zorg adviesgroep van Turner

10 april 2012 Consultancy.nl

Turner heeft Harmen ter Welle (42) aangesteld als directeur van de zorg adviesgroep van het adviesbureau. Harmen heeft de afgelopen zeven jaar als programma- of interim-manager gewerkt bij Boer & Croon (vanuit zijn eigen bedrijf Ter Welle & Associes was hij werkzaam als Associe). Daarvoor werkte hij ruim tien jaar voor KPMG. Harmen ter Welle gaat vanuit de Practice Zorgketen van Turner slimme samenwerking in de zorgketen realiseren om de zorg beter en efficiënter te maken.

In de afgelopen jaren als interim-manager werkte hij voor verschillende zorginstellingen, farma-bedrijven en zorgverzekeraars, waaronder UVIT/IZZ, Achmea, Multizorg, Atrium MC, Reinier de Graaff Groep, Novartis Pharma en MSD. Zijn achtergrond ligt in het strategie- en beleidsadvies bij KPMG, waar hij 10 jaar werkte en directeur was van KPMG Bureau voor Economische Argumentatie en KPMG Gezondheidszorg. Hij begon zijn loopbaan als lobbyist bij het Verbond van Verzekeraars.

Harmen ter Welle - Turner

Harmen ter Welle over zijn benoeming: “De afgelopen jaren heb ik doorbraken gerealiseerd in de zorgketen, waarbij farmacie, zorgverleners en zorgverzekeraars de koppen bij elkaar steken. Dit ga ik nu verder uitbouwen bij Turner. Door de muren tussen de schakels te slechten, kunnen we zorg patiëntgerichter, beter en goedkoper maken. Afstemming en integratie in de keten levert niet alleen een tevreden patiënt die eerder en vaak in één keer geholpen is, de zorg blijkt daarmee ook beter betaalbaar te worden”.

De bureauleiding van Turner, bestaande uit Peter de Bruin, Jacques Pijl en Jeroen Visscher, is erg content met de komst van Harmen: “Een professional die één op één past bij Turner past als het gaat om de visie op zorg (de hervormingswinst ligt in de keten) en de how-to (coproductie met hoofd en hart). Daarbij is het een slimme maar verbindende, sympathieke man” aldus de Turner adviseurs.

Nieuws

Meer nieuws over