A.T. Kearney: Mobiele industrie groeit naar 1.9 biljoen

04 april 2012 Consultancy.nl

De wereldwijde mobiele industrie zal in de komende vier jaar groeien van $1,5 biljoen in 2011 naar $1,9 biljoen in 2015. Vandaag de dag zijn meer dan acht miljoen mensen ter wereld in dienst bij bedrijven in het mobiele ecosysteem. Eind 2015 zullen dat er ongeveer tien miljoen zijn. Dat blijkt uit onderzoek van adviesbureau A.T. Kearney in samenwerking met GSMA Wireless Intelligence.

GSMA verenigt bijna 800 mobiele operators wereldwijd en vertegenwoordigt hun belangen. GSMA organiseert tevens belangrijke evenementen, zoals het Mobile World Congress en de Mobile Asia Expo.

Belangrijke economische motor
Het onderzoek laat verder zien dat de mobiele industrie een positieve en lange termijn invloed heeft op economieën. In de komende vier jaar zal de mobiele industrie $793 miljard in kapitaal investeren en $2,7 biljoen toevoegen aan de wereldwijde publieke financiering. Naast de internationale economische impact is de mobiele sector een significante groeifactor van lokale economieën. Volgens de Wereldbank leidt 10% meer mobiele toegang tot een toename van 0,6% van het BBP in ontwikkelde landen, en 0,81% BBP-groei in ontwikkelingslanden.

In landen met een laag tot gemiddeld inkomen zal een toename van 10% in de mobiele breedband-toegang zelfs leiden tot een 1,4% groter BBP. “Mobiele technologie transformeert industrieën zoals het onderwijs, de gezondheidszorg, betalingen en transacties, transport en de nutsindustrie. Mobiele technologie verbindt de wereld zoals geen andere technologie ooit eerder heeft gedaan”, aldus Anne Bouverot, director general van GSMA.

Focusgebieden
In het rapport concluderen de A.T. Kearney adviseurs dat mobiele operators zich moeten rihten op drie belangrijke focusgebieden:
1) Significante investeringen blijven maken in mobiele breedband en LTE-technologieën om de wereldbevolking met het internet te verbinden.
2) De adoptie van embedded mobiele technologie versnellen, om een “connected life” te creëren.
3) De ontwikkeling en adoptie van mCommerce stimuleren.

Nieuws