Apeldoornse wethouder Nathan Stukker maakt overstap naar BMC

18 februari 2022 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Nathan Stukker, nu nog wethouder bij gemeente Apeldoorn, versterkt binnenkort het team van BMC als adviseur.

“Ik ben met heel veel plezier de afgelopen jaren voor Apeldoorn wethouder geweest. Je inzetten voor de gemeente waar je zelf woont, en waar je eigen kinderen opgroeien is misschien wel één van de mooiste banen die je kunt hebben”, laat Stukker weten, die sinds 2011 de rol van wethouder vervulde binnen de Gelderse gemeente.

Stukker begon in 2005 zijn loopbaan bij ConQuaestor Consulting (sinds 2016 Improven), waar hij als consultant process management uiteindelijk ruim drie jaar zou blijven.

Nathan Stukker, Adviseur, BMC

Vanaf 2009 werkte hij enkele jaren als Senior adviseur (Middelen) bij Provincie Utrecht, waar hij onder meer deel uitmaakte van het team Strategische Kaderstelling & Advisering en actief was binnen de afdeling Staf, Directie & Control.

In 2011 maakte hij de overstap naar gemeente Apeldoorn, waar hij aan de slag mocht als wethouder. De afgelopen jaren had hij onder andere onderwijs, sport, wonen, arbeidsmarkt en Wmo in zijn portefeuille. In 2016 was Stukker daarnaast kandidaat voor de Tweede Kamerverkiezingen en vervulde hij een bestuurs- en toezichtsrol voor respectievelijk het Gelders Genootschap en Stichting Visitatie Woningcorporaties Nederland.

Na elf jaar bij gemeente Apeldoorn heeft Stukker besloten om komende april, in navolging van de gemeenteraadsverkiezingen, een nieuwe uitdaging te starten. Hij wordt adviseur voor gemeenten en bestuurders bij BMC, een vooraanstaand adviesbureau en detacheerder voor het publieke domein.

Bij BMC zal Stukker zijn jarenlange publieke en gemeentelijke kennis en ervaring mogen inzetten. “Een uitdaging waar ik heel veel zin in heb en waar ik naar uitkijk”, laat hij weten.

Stukker had al eerder bekendgemaakt dat hij zich niet opnieuw verkiesbaar zou stellen als wethouder. In zijn nieuwe rol bij BMC zal hij zijn betrokkenheid bij de publieke sector in ieder geval verder invulling kunnen blijven geven.