M&A-kantoor Aeternus benoemt Maurice Koopmans tot partner

14 februari 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

M&A-advieskantoor Aeternus heeft per 1 januari 2022 een nieuwe partner benoemd: Maurice Koopmans.

Koopmans is al jaren een bekend gezicht binnen Aeternus. Na flink wat meters te hebben gemaakt in de wereld van fusies en overnames bij andere bureaus (HLB Witlox Van den Boomen en Translink Corporate Finance) maakte hij zo’n zeven jaar geleden de overstap naar Aeternus.

“Hoewel ik destijds uitstekend op mijn plek zat bij mijn toenmalige werkgever, hield ik Aeternus wel al scherp in de gaten. Zij ontwikkelden zich snel en werden steeds meer een begrip in de waarderings-, fusie- en overnamemarkt”, vertelt Koopmans.

Maurice Koopmans, Partner, Aeternus

Toen Koopmans aan boord kwam telde het bureau 17 professionals. Sindsdien is de overnamebemiddelaar in omvang verdubbeld naar 35 professionals en gegroeid van een regionale partij in Limburg en Brabant naar een landelijk speler (Aeternus heeft nu ook een kantoor in Amsterdam).

Aeternus richt zich op het midden- en kleinbedrijf en de mid-corporate markt, deals met transactiewaarden variërend van €5 miljoen tot €150 miljoen. “Branches waarin we een sterk trackrecord hebben opgebouwd zijn onder meer de foodretail, industrie, internet, software, technologie, zakelijke dienstverlening en de zorg”, zegt Koopmans, die zelf betrokken was bij een groot aantal (inter)nationale bedrijfsovername-, management buy-in/out- en adviestrajecten.

“Wat ik het mooie vind aan ons vak is de mogelijkheid om je te blijven ontwikkelen”, legt hij uit. “De combinatie van diversiteit in financiële, fiscale en juridische thema’s enerzijds, maar ook de onderhandelings- en soft-skills anderzijds, maken dit een vak dat blijft uitdagen.”

“In mijn jaren als junior en medior consultant ben ik veel vakinhoudelijk bezig geweest. Aeternus bood me de mogelijkheid om me naast inhoudelijk ook commercieel verder te ontwikkelen. Ik zet mijn inhoudelijke ervaring nu in om de complexe aan- of verkooptrajecten van A tot Z te regisseren, met als doel een maximale uitkomst en de klant als ambassadeur.”

“Daarnaast haal ik minstens zoveel voldoening uit het teamwork en het helpen van collega’s bij hun ontwikkeling, waardoor je uiteindelijk samen zorgt voor een nog beter resultaat.”

De stap naar partner omschrijft hij als een “natuurlijke volgende stap”. Hij legt uit: “Als je ergens zit waar je je happy voelt dan ga je op een gegeven moment het gesprek aan over je eigen ambities en hoe je nog meer kunt bijdragen aan de ambities van het bedrijf.”

Als partner wordt Koopmans nu naast dealwerk medeverantwoordelijk voor de het reilen en zeilen van het bureau. “Door blijvend de nadruk te leggen op de ontwikkeling en opleiding van het team, en daarnaast voorop te lopen met investeringen in bijvoorbeeld digitalisering en software, ben ik er van overtuigd dat we onze positie in de markt verder kunnen versterken en uitbouwen.”