Accenture en Celonis bouwen hun samenwerking verder uit

02 februari 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Al jaren werken Accenture en Celonis samen aan het verbeteren van de bedrijfsprocessen. Via een nieuwe strategische samenwerking bouwen ze nu hun relatie verder uit.

De huidige samenwerking tussen Accenture en Celonis is vooral gebaseerd op de traditionele consultant-softwareleverancierrelatie. Celonis ontwikkelt process mining-software waarmee organisaties hun processen kunnen analyseren en optimaliseren.

Accenture is een van de ‘preferred partners’ van Celonis op het gebied van consulting, implementatie en technologie. Organisaties die Celonis-software willen implementeren kunnen dus aankloppen bij Accenture voor advies en ondersteuning.

Accenture en Celonis bouwen hun samenwerking verder uit

Sinds de start van hun relatie in 2014 (Celonis is in 2011 opgericht en Accenture was er relatief vroeg bij) hebben de twee bedrijven meer dan 100 projecten voor klanten uitgevoerd, in uiteenlopende sectoren.

Met de nieuwe strategische samenwerking gaat Accenture een stap verder: het internationale adviesbureau gaat de software van Celonis integreren binnen zijn suite aan oplossingen en platforms, waaronder myConcerto en SynOps. MyConcerto is een platform van Accenture dat bedrijven helpt met grip houden op de interne bedrijfsvoering door onder meer data te ontsluiten uit systemen van SAP, Oracle, Microsoft en Salesforce.

SynOps is een tool van Accenture die bedrijven helpt met het automatiseren van taken en besluitvorming. De tool ondersteunt simpele workflows, maar ook zeer complexe taken die alleen met behulp van kunstmatige intelligentie en machine learning door softwarerobots kunnen worden uitgevoerd.

“Met deze samenwerking kunnen we de bedrijfsprocessen en besluitvormingen van organisaties naar een heel nieuw niveau tillen. Niet alleen zijn we sterk gepositioneerd om meer inefficiënties in bedrijfsprocessen voor klanten te identificeren, ook kunnen we gewonnen inzichten op een datagedreven manier meteen in gang zetten”, stelt Phillip Hazen, Senior Managing Director Intelligent Platform Services bij Accenture.

“Bedrijfsprocesdata en -inzichten zijn cruciaal voor organisaties om zich versneld aan te passen. Onze jarenlange ervaring in procesverbetering, gecombineerd met de kracht van Celonis’ process mining, kan onze klanten helpen een meer intuïtieve, op feiten en data gebaseerde organisatie te creëren.”

Gene Reznik, Senior Vice President, Ecosystem & Industries bij Celonis, voegt toe: “Accenture is wereldleider in het uitvoeren van de meest complexe projecten in elke denkbare branche. Het vermogen van Accenture om waarde te creëren door technologie, process excellence en menselijke vindingrijkheid te combineren voor ’s werelds belangrijkste organisaties is bewonderingswaardig. Wij kunnen niet wachten om deze strategische samenwerking aan te gaan.”