Aeternus viert drie dealclosings in eerste maand van 2022

27 januari 2022 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

M&A-adviesbureau Aeternus heeft in de afgelopen maand drie dealmandaten tot een succesvolle closing zien komen. Een rondje langs de transacties in de detacheringsbranche, metaalbewerking en ingenieursbranche.

Buy-side advies aan Geonius

De eerste transactie betreft de overname van GWS-Data door ingenieursbureau Geonius. Dealmakers Peter Joosten, Peter Segers en Joeri Verlinden van Aeternus levereden buy-side M&A-advies aan de aandeelhouders van Geonius.

Geonius is een ingenieursbureau met ruim 280 werknemers werkzaam vanuit zes kantoren in Nederland en twee in België. Het bedrijf richt zich vooral op projecten in de grond-, weg- en watersegmenten. Met de overname van het in Ommel gevestigde GWS-Data breidt het bedrijf zijn geomonitoringsactiviteiten uit.

Aeternus viert drie dealclosings in eerste maand van 2022

De door GWS-data ontwikkelde GWS-Monitor wordt ingezet om de onttrekkingen en lozingen van grondwater in beeld te brengen en om grondwaterstanden in algemene zin te monitoren. GWS-Data organiseert daarnaast de levering en installatie van peilbuizen en dataloggers.

Peter Joosten van Aeternus: “De overname van GWS door Geonius past goed in de visie van Geonius om haar marktpositie in de geomonitoring te verstevigen. Daarbij bevestigt Geonius met deze overname tevens haar ambities om via een online platform data te kunnen verzamelen en verwerken. Een goede strategische overname waarbij Geonius op dit gebied tot een geïntegreerd werkproces van plaatsing, installatie en onderhoud van het monitoringsysteem kan komen.”

Sell-side advies aan Bold People

Begin dit jaar maakte Welten Groep, een detacheerder en opleider voor de financiële sector, de overname van Bold People bekend. Met de toevoeging van de branchegenoot telt Welten nu ruim 800 financiële professionals.

De topman van Welten Groep, Chris Baelemans, over de deal: “We bedienen veelal dezelfde opdrachtgevers en Bold People is uitgegroeid tot een aantrekkelijke recruitmentmagneet voor jonge financials. Met deze krachtenbundeling bieden wij onze opdrachtgevers nog meer garanties op de instroom en duurzame inzetbaarheid van financieel talent en verstevigen we onze positie als full service HR-partner.”

Aeternus begeleidde de aandeelhouders van Bold People tijdens het verkooptraject.

Verder lezen: Detacheerders Welten en Bold People bundelen krachten.

Investeerder voor Geraedts IJzergieterij

Inmiddels bijna een maand geleden maakte Anders Invest bekend dat het een aandeel heeft genomen in Geraedts IJzergieterij, een familiebedrijf uit Noord-Limburg dat gietstukken fabriceert uit lamellair en nodulair gietijzer. Geraedts IJzergieterij levert zijn producten aan partijen in de machinebouw, automotive- en maritieme industrie.

Met de kapitaalinjectie van Anders Invest gaat Geraedts IJzergieterij bouwen aan verdere groei en professionalisering.

Aeternus begeleidde de aandeelhouders van Geraedts IJzergieterij bij de zoektocht naar een financiële investeerder. Het Aeternus-team werd geleid door Jacques Jetten en Niek Jacobs. Directeur-eigenaar van Geraedts, Bart Geraedts, zegt over de samenwerking: “Geraedts is klaar voor verdere groei in de toekomst. Ik ben blij dat we dit samen met Aeternus op deze manier hebben kunnen invullen.”