Loyals trapt buy-and-build-campagne af met Stimmt

24 januari 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Loyals Group heeft een ambitieus groeipad uitgestippeld. Het nu nog 50-koppige bedrijf uit Mijdrecht wil de komende jaren doorstoten tot de top van de digital agency-sector, onder meer door meerdere branchegenoten over te nemen. In lijn met de groeiplannen heeft Stimmt zich nu als eerste partij aangesloten bij het netwerk van Loyals Group.

De afgelopen twintig jaar heeft Loyals Group zich succesvol gepositioneerd als een full-service bureau voor merkenbouw en digitale transformatie, maar de ambities reiken hoger. In oktober vorig jaar gingen de ondernemers achter Loyals, Youri Lieberton en Jerry Remmers, daarom een partnership aan met private equity-onderneming Sofindev. Met de investeerder is vervolgens een duidelijk en ambitieus groeiplan opgesteld.

Via een groeitraject willen Lieberton en Remmers in rap tempo doorstoten naar een omzet van €50 miljoen in 2024. Deze versnelling moet voor een deel uit organische groei komen, maar zal niet gerealiseerd kunnen worden zonder anorganische groei. Samen met Sofindev is daarom een buy-and-build-strategie opgesteld.

Jerry Remmers, Youri Lieberton, Danny de Wit en Nick Velten

Digital agency Stimmt, dat vestigingen heeft in Enschede (hoofdkantoor) en Amsterdam, is het eerste bedrijf dat in lijn met de groeiambities aan het netwerk is toegevoegd. Het bedrijf wordt geleid door Nick Velten (oprichter) en Danny de Wit (die zich in 2018 heeft ingekocht) en telt rond de 20 medewerkers. Stimmt ontwikkelt websites, webshops en webapplicaties, met name voor mkb-bedrijven.

“Met deze samenwerking vormen we een groep van agencies die met elkaar de markt verder veroveren. Door als groep samen te werken, hebben we meer slagkracht en kunnen we ook synergie creëren door bijvoorbeeld kennisdeling en het bedienen van elkaars klanten”, zegt Velten.

De twee partijen werden samengebracht door Marktlink, dat een goede bekende is van zowel Loyals Group als Stimmt. Het M&A-adviesbureau adviseerde Loyals Group vorig jaar bij het aantrekken van het groeikapitaal en kreeg eind vorig jaar het mandaat van Stimmt om een groeipartner te vinden.

Al snel werd duidelijk dat de twee partijen “voor elkaar gemaakt waren”. M&A-adviseurs Petra Borkent en Demi van Helden: “Strategie en visie van beide partijen liggen in elkaars verlengde en ondernemerschap daarin is belangrijk. Binnen deze constructie blijven ondernemers ook ondernemers en dat was voor beide partijen het gewenste uitgangspunt.”