Holland Inkoop Professionals breidt uit naar werving & selectie

18 januari 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Holland Inkoop Professionals, een advies- en detacheringsbureau uit Rotterdam, is uitgebreid richting werving & selectie. Hiervoor is samen met HRyou de nieuwe praktijk ‘HIP Select’ opgetuigd.

Met het doel “een nieuw geluid te laten horen in een traditionele markt” ging in 2019 Holland Inkoop Professionals van start. De afgelopen twee jaar heeft het inkoopadviesbureau volgens eigen zeggen een netwerk opgebouwd van meer dan 100 inkoopprofessionals die op consultancy-, interim- en detacheringsbasis worden ingezet bij klanten.

“Onze consultants en professionals hebben een bewezen trackrecord binnen de inkoopwereld en worden ingezet bij vraagstukken op operationeel, tactisch en strategisch niveau”, aldus Sebastiaan de Bruijn, oprichter van Holland Inkoop Professionals.

Holland Inkoop Professionals breidt uit naar werving & selectie

Met de lancering van HIP Select speelt Holland Inkoop Professionals in op de groeiende vraag van opdrachtgevers naar de permanente invulling van inkoopfuncties. De Bruijn: “We zien een ‘war for talent’ en constateren dat de vraag naar vaste inkoopprofessionals momenteel eveneens erg hoog is. Om die reden zijn we gestart met HIP Select.”

Bovendien kan Holland Inkoop Professionals hiermee een bredere dienstverlening aanbieden aan zowel opdrachtgevers als netwerkleden. “Met HIP select kunnen we inspelen op de alsmaar complexer wordende personeelsvraagstukken en bieden we een passend antwoord.”

HIP Select wordt mogelijk gemaakt door een strategische samenwerking met HRyou, een recruitmentkantoor uit Naaldwijk dat zich al jaren toespitst op het rekruteren van inkoopprofessionals (en ook HR-professionals). De nieuwe werving & selectie-organisatie staat onder leiding van Marc Brugman, die sinds afgelopen zomer verbonden is aan HRyou.

Brugman: “Door de netwerken van HIP Select en HRyou te verbinden beschikken we over een groot inkoopnetwerk van verschillende professionals, met allen andere specialisaties of ervaringen, die mogelijk geïnteresseerd zijn in een nieuwe werkgever. Hiermee kunnen we werkgevers in de publieke en private sector helpen met het invullen van hun vacatures.”

Voor De Bruijn en Brugman vormt de alliantie een hernieuwde samenwerking. Eerder werkten ze beiden bij inkoopdetacheerder InQuest – Brugman als directeur en De Bruijn als business development manager. Na jaren een andere weg te zijn ingeslagen (De Bruijn werkte bij Adjust Consulting voor de start van Holland Inkoop Professionals, Brugman lanceerde In2Talent) trekken de twee nu weer samen op.