Marleen Hermans wordt managing partner fysiek domein bij BMC

14 januari 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

BMC heeft Marleen Hermans per 1 maart 2022 aangesteld als managing partner van het adviesteam fysiek domein.

Dit adviesteam helpt opdrachtgevers – ministeries, provincies, gemeenten en overige overheidsinstanties – met ruimtelijk economische vraagstukken. Denk aan thema’s op het gebied van gebiedsontwikkeling, omgevingswet en de energietransitie.

Hermans gaat zich vooral richten op de adviesproposities. Naast advisering (vanuit het label BMC Advies) levert BMC ook talent op tijdelijke (interim-)basis.

Marleen Hermans, Managing Partner Fysiek Domein, BMC

Hermans maakt de overstap vanuit Brink Groep, waar ze leidinggeeft aan de New Business-praktijk. “Ik richt me bij Brink op advieswerkzaamheden en business development in het kader van de vernieuwingsopgave voor de sectoren bouwen, huisvesten en ruimtelijke ontwikkeling.”

Hermans is sinds 2012 actief bij het bureau, dat dit jaar zijn 50ste verjaardag viert. Eerder werkte ze onder meer bij het Rijksvastgoedbedrijf, Atos Consulting en KPMG Consulting.

“Marleen heeft een uitgebreide staat van dienst in het fysieke domein”, aldus Ingrid Geveke, directeur bij BMC. “Ze combineert haar hoogleraarschap [hoogleraar ‘Publiek Opdrachtgeverschap in de bouw’ aan de TU Delft] met de praktijk bij BMC. Hierdoor is zij in staat wetenschappelijke inzichten te vertalen naar toepasbare oplossingen die bijdragen aan de uitvoeringskracht in de publieke sector.”

Hermans ziet uit naar de samenwerking: “Bij BMC kan ik samen met gedreven en deskundige professionals werken aan complexe ruimtelijke vraagstukken. Ik verwacht dat de breedte van de organisatie met kennis en kunde over het publieke domein, heel effectief is in het vinden van de uitvoeringskracht die nodig is voor het beantwoorden van de vraagstukken van deze tijd.”

Naast haar rol bij BMC en hoogleraarschap heeft Hermans een aantal nevenfuncties. Zo is ze commissaris bij woningcorporatie Staedion in Den Haag, voorzitter van het Overlegplatform Bouwregelgeving, lid van de Tenderboard Nationaal Coördinator Groningen en lid van de Adviesraad MKB Infra.