Regioplan-directeuren geven stokje over aan nieuwe generatie

17 januari 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Na meer dan dertig jaar leiding te hebben gegeven aan Regioplan dragen directeuren Peter Krooneman en Ger Homburg het stokje over aan een nieuwe directie.

Onderzoeks- en adviesbureau Regioplan levert al meer dan vijfendertig jaar onderzoek, advies en detachering aan overheden en bedrijven ter ondersteuning van beleid.

Met de benoeming van een nieuwe directie, die tegelijkertijd wordt uitgebreid van twee naar vier leden, gaat Regioplan volgens Krooneman en Homburg een nieuwe fase in. Alle vier de nieuwe directeuren – Yannick Bleeker, Miranda Witvliet, Jos Lubberman en Katrien de Vaan – zijn intern benoemd.

De nieuwe directie van Regioplan

Homburg: “Regioplan is altijd een bureau geweest met ontwikkeling en doorgroei als kernwaarden. Ik ben er enorm trots op dat er vanuit de organisatie een team van vier naar voren is gestapt om, met hun expertise, netwerken en drive, de verantwoordelijkheid voor de toekomst van Regioplan op zich te nemen. Samen met alle andere medewerkers.”

De nieuwe directeuren krijgen ieder een eigen directieportefeuille onder hun hoede. Yannick Bleeker is verantwoordelijk voor Werk, Participatie & Sociale zekerheid, Miranda Witvliet voor Mens & Samenleving, Jos Lubberman voor Onderwijs & Arbeidsmarkt en Katrien de Vaan voor Zorg & Veiligheid. Het kwartet blijft daarnaast actief voor klanten.

“We kunnen niet wachten om samen met onze medewerkers en opdrachtgevers aan de slag te gaan. We doen al ontzettend veel mooie dingen en denken dat we een nog grotere rol kunnen spelen in het hart van maatschappelijke discussies”, zegt Bleeker.

De nieuwe directie heeft de taak gekregen om al het goede van Regioplan te behouden en tegelijkertijd het bureau klaar te maken voor de veranderende wensen binnen de markt voor beleidsonderzoek en -uitvoering.

Lubberman geeft een voorbeeld van een van de bewegingen die het bureau in de markt ziet optreden: “De vraag naar onderzoek verandert. Opdrachtgevers willen steeds vaker dat onderzoek handelingsperspectief voor de praktijk oplevert.”

“Met Regioplan hebben we de afgelopen jaren op deze beweging ingezet”, vertelt hij. “We denken mee, maar blijven daarbij altijd kritisch en onafhankelijk. We gaan dat nu verder versterken, waarbij wij als een kritische vriend met de opdrachtgever kijken wat er nodig is. We verrijken bijvoorbeeld beschikbare data met onze kennis en bieden daarmee nieuwe perspectieven om samen de gewenste oplossingen te bereiken.”