All Safety neemt branchegenoot Trital Safety over

11 januari 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

All Safety, een specialist in veiligheidsmaterialen en persoonlijke beschermingsmiddelen, heeft Trital Safety overgenomen, een bedrijf dat brandvertragende werkkleding en overige veiligheidskleding en accessoires levert.

Paul de Schrijver, Directeur van All Safety, laat weten dat de overname is gedreven door de “verschillende waardevolle synergieën” die het beide bedrijven oplevert. “Zo sluit het portfolio van producten en diensten naadloos op elkaar aan.”

Beide bedrijven zijn actief in het segment voor veiligheidskleding en -producten. All Safety (circa 50 professionals) levert onder meer werkkleding en persoonlijke beschermingsmiddelen aan grote logistieke centra, veiligheidsmaterialen aan het farmaceutische segment en laboratoria, en verhuurt ademlucht-units aan partijen die te maken krijgen met vervuilde omgevingslucht.

All Safety neemt branchegenoot Trital Safety over

Het kleinere Trital Safety (circa 20 professionals) richt zich vooral op beschermende werkkleding (het bedrijf beschikt over een eigen naaiatelier waar werkkleding vermaakt kan worden) en persoonlijke beschermingsproducten zoals veiligheidsbrillen, veiligheidsschoenen en mondmaskers.

“Door onze krachten te bundelen met All Safety zal waardevolle, specialistische kennis en expertise worden samengevoegd, waaronder op het gebied van adembescherming en brandvertragende werkkleding”, stelt Theo de Vliegh, Directeur van Trital Safety. “Wij geloven sterk in de vele synergieën die we met All Safety kunnen maken.”

Koper All Safety ontving tijdens het overnametraject corporate finance-advies van een team van Fortaleza Capital, bestaande uit Alexander van Rossum en Peter van Leeuwen. Frank Munnecom en Marcel Frissen van Baat accountants & adviseurs verzorgden het financieel- en belastingadvies. Janou Briaire en Tim Stoffelen van Loyens & Loeff gaven juridisch advies.

Het Rotterdamse Trital Safety werd op corporate finance-vlak bijgestaan door een dealteam van Arpentus (onder leiding van Remco Koudijs) en kreeg juridisch advies van een team van DVAN, bestaande uit Tom van Dijk en Nathalie van Hellenberg Hubar.

Na de integratie beschikken de twee bedrijven volgens directeuren De Schrijver en De Vliegh (die al zijn aandelen verkoopt en zich voor minimaal vijf jaar heeft gecommitteerd aan All Safety) over “een efficiëntere verkoop-, verhuur- en serviceorganisatie” met als doel om klanten nog betere dienstverlening en advies te kunnen bieden.

Financiële details rondom de transactie zijn niet bekendgemaakt.