Tensing benoemd tot FME Expert Partner binnen nutsbranche

15 december 2021 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Safe Software, het bedrijf achter het bekroonde FME-platform, heeft het Nederlandse consultancybureau Tensing erkend als een Utility Industry Expert Partner.

In hun besluitvormingsprocessen en bedrijfsvoering maken organisaties actief in uiteenlopende sectoren gebruik van ruimtelijke gegevens, ook wel bekend als geospatiale data. Luchthavens gebruiken de data om hun passagiersstromen te optimaliseren, energiebedrijven om de energieproductie en -distributie te optimaliseren, landbouwbedrijven om hun gewassenbeheer te verbeteren, overheden om hun stedelijke plannen op te stellen, en ga zo maar door.

Het FME-platform van Safe Software is een data-integratieplatform gespecialiseerd in het verzamelen, structureren en uitwisselen van gegevens met behulp van ruimtelijke informatie. Het platform maakt verbinding met (honderden) databases waarin ruimtelijke informatie is opgeslagen, en stelt gebruikers vervolgens in staat gegevens te analyseren, werkstromen uit te voeren en datagestuurde inzichten te creëren.

Tensing benoemd tot FME Expert Partner binnen nutsbrancheOm FME-klanten (10.000+ organisaties over de hele wereld) goede ondersteuning te bieden bij hun implementaties, systeemintegraties en trainingen, besloot Safe Software een partnerprogramma op te tuigen.

Tensing, al sinds 2017 een van de inmiddels 150 FME-partners wereldwijd, heeft nu zijn status uitgebreid en mag zich vanaf nu een ‘FME Utility Industry Expert Partner’ noemen.

“Deze award is een erkenning voor het geweldige werk dat we hebben verricht op het gebied van data-integratie binnen de nutssector”, laat Managing Director Dave Laurier weten. “Het onderstreept onze capaciteiten op het gebied van data-integratie en geospatiale informatietechnologie binnen het nutsdomein.”

Exclusieve groep

Tensing werd opgericht in 1985 en is een adviesbureau gespecialiseerd in geografische informatiesystemen (GIS) en data-integratie consulting. Het bedrijf is actief binnen sectoren als de overheid, bouw en techniek en mobiliteit, waarbij nutsbedrijven een van de belangrijkste focusgebieden vormen. Immers, water-, gas- en elektriciteitsbedrijven zijn intensieve gebruikers van geospatiale gegevens, vooral voor netwerkoptimalisatie. Voorbeelden van klanten die het bedrijf in Nederland bedient zijn Evides, Stedin, TenneT, Waternet en Vitens.

Om de erkenning als Expert Partner te verkrijgen, doorliep Tensing een strenge audit door Safe Software. Hierbij is gekeken naar aspecten als het trackrecord, de bijdrage aan kennisleiderschap en de erkenning vanuit klanten in de nutssector.

Met de verkregen erkenning behoort Tensing nu tot een exclusieve groep van slechts vijf Europese adviesbureaus die de FME Utility Industry Expert Partner-status mogen dragen. Als Safe Software Silver-partner was Tensing al opgenomen in de lijst als zowel FME Certified Professional, FME Certified Trainer alsook FME Certified Server Professional.

Het nieuws volgt kort nadat Tensing al werd uitgeroepen tot Utility Network Specialist door Esri, een leverancier van GIS mapping- en spatial analytics-software. Voor Laurier vormt de dubbele onderscheiding een prachtige erkenning voor de expertise van het bedrijf binnen het nutssegment: “Wij zijn nu het enige adviesbureau in Europa dat beide titels bezit. Dit is een ongelooflijke blijk van vertrouwen in ons team van specialisten.”