Magnus Energy voegt vijf junior consultants toe aan bedrijf
Magnus Energy heeft in de afgelopen twee maanden vijf nieuwe junior consultants toegevoegd aan het bedrijf. Het vijftal werkt inmiddels aan uitdagende (Europese) projecten rondom de energietransitie.
Maurits Verheijen en Tom Vonk zijn beiden begin deze maand gestart. Verheijen komt rechtstreeks uit de schoolbanken. Tijdens zijn studie in Delft deed hij kennis op van de energiesector. Zijn scriptie schreef hij over een van de meest gehypete ontwikkelingen binnen de sector: waterstof.
Verheijens keuze om bij Magnus Energy te werken kwam onder andere voort uit zijn interesse voor internationale verhoudingen, de energietransitie en de internationale impact die hiermee gepaard gaat. Hij is momenteel betrokken bij een internationaal energieproject genaamd ‘Hansa’.
Vonk werkte hiervoor bij Carice Cars, een startup die elektrische auto’s ontwerpt en produceert. Bij het bedrijf deed hij ervaring op in business development, projectmanagement en accounting. Deze werkervaring zet hij nu in bij Magnus Energy, waar hij meteen aan de slag is gegaan op een project gericht op Europese marktintegratie. Vonk is studeerde af in de theoretische natuurkunde aan de Universiteit van Amsterdam.
Rozemarijn van Rhenen begon in november als junior consultant. Haar eerste opdracht: in de rol van PMO’er werkt ze samen met netwerkbeheerders uit Centraal-West- en Oost-Europa aan de integratie van de Europese elektriciteitsmarkt.
Met een master in Sustainable Business and Innovation en een scriptie gericht op de bijdrage die kunstmatige intelligentie kan leveren aan de circulaire economietransitie wist Van Rhenen dat ze “iets wilde” in de energiesector. Met haar keuze voor Magnus kan ze haar passie voor de sector combineren met de steile leercurve binnen de consultancy.
In oktober kwamen Henry Noller en Pim van Emst aan boord. Noller is momenteel betrokken bij een groot veranderprogramma met als doelstelling om de samenwerking tussen netwerkbeheerders uit verschillende Europese landen (waaronder Italië, Frankrijk, Slovenië en Zwitserland) te verbeteren.
Na het afronden van zijn master Energy Science in IJsland werkte Noller eerst een tijdje in het beleidsteam van de Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens (OPCW). Zijn scriptie ging over de grid-architectuur van de Europese energie- en elektriciteitsmarkt.
Van Emst behaalde voor zijn start de master Business Administration (specialisatie: Management Consulting) aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. Gedurende zijn studie ontdekte hij gaandeweg zijn “bijzondere interesse” voor energie en de energietransitie. Zo heeft hij tijdens zijn master meerdere consultancyprojecten binnen het domein uitgevoerd.
Ook heeft Van Emst ervaring opgedaan met ondernemen. Als oprichter van zijn eigen consultancybedrijf hielp hij onder andere startups met IT-gerelateerde onderwerpen. “Mijn passie voor consultancy in combinatie met een interesse in de energietransitie maakt Magnus Energy de ideale werkomgeving voor een vliegende start.”