Atos koopt Cloudreach, een cloud specialist met 600 werknemers

09 december 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Atos heeft zijn fusie- en overnamepad in 2021 verder voortgezet. De van oorsprong Franse ICT-reus heeft nu ook Cloudreach overgenomen, een Britse cloud-dienstverlener met meer dan 600 medewerkers.

De overname van Cloudreach is gebaseerd op de sterke synergieën met de bestaande expertise van Atos in cloud – en dan vooral in Europa – stelt Adrian Gregory, de huidige co-CEO van Atos (per januari 2022 zal Rodolphe Belmer formeel de rol van CEO gaan vervullen).

Cloudreach werd opgericht in 2009 en legt zich toe op het ondersteunen van organisaties met cloud applicatieontwikkeling en cloud migratiediensten. Het bedrijf is een Premier Consulting Partner van Amazon Web Services, een Microsoft Azure Expert Managed Services Provider, en een Google Cloud Premier Partner, evenals een a Google Cloud Security Partner.

Atos koopt Cloudreach, een cloud specialist met 600 werknemers

De 600 werknemers van het bedrijf (omzet: circa €100 miljoen) beschikken gezamenlijk over zo’n 1.000 certificeringen in de Amazon, Microsoft en Google technologie-stacks.

Als onderdeel van de deal met Atos zullen de professionals van de cloudspecialist in de UK, US, Canada, Nederland, Duitsland, Frankrijk, Zwitserland en India zich aansluiten bij de ICT-dienstverlener. Gregory: “Met deze overname verdiepen wij onze cloud-gedreven capaciteiten in het adviseren, transformeren en bouwen van digitale oplossingen voor onze klanten.”

Volgens Gregory betekent de deal ook goed nieuws voor Cloudreach, want het team kan door de aansluiting bij Atos zijn dienstenaanbod en expertise verder uitbreiden naar Noord-Amerika en andere regio's waar Atos aanwezig is. Wereldwijd heeft Atos zo'n 107.000 professionals, werkzaam in meer dan zeventig landen. De ICT-reus heeft een omzet van circa €11 miljard.

Brooks Bocherding, de CEO van Cloudreach, geeft in een reactie aan: “We zijn verheugd om Cloudreach naar het volgende niveau te tillen. Atos beschikt over een indrukwekkend wereldwijd platform voor technologische oplossingen en diepgaande expertise, en biedt onze mensen spannende nieuwe uitdagingen en carrièregroei."

Met het inlijven van Cloudreach komt het aantal overnames van Atos dit jaar alweer uit op tien. Eerder deze week bevestigde het beursgenoteerde bedrijf dat het AppCentrica in Canada heeft overgenomen. In ons land nam Atos begin februari Salesforce Partner Profit4SF over.