PwC wil in China doorgroeien naar 40.000 professionals

09 december 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Als onderdeel van PwC’s nieuwe strategie wil het Big Four kantoor in China in de komende vijf jaar doorgroeien naar 40.000 professionals.

Het vijfjarenplan, beter bekend onder de naam ‘The New Equation’ – behelst een mega-investering van het kantoor van ongeveer $12 miljard. Naast personeelsuitbreiding – wereldwijd wil PwC zo’n 100.000 professionals toevoegen aan zijn bestaande personeelsbestand (284.000 medewerkers) – wordt dit bedrag de komende jaren onder meer gestoken in training, technologie en het opkopen van kleinere branchegenoten.

Ook in China, waar PwC vandaag de dag actief is vanuit 28 kantoren, wil het accountants- en advieskantoor zijn team de komende vijf jaar flink vergroten naar zo’n 40.000 professionals.

PwC wil in China doorgroeien naar 40,000 professionals

Daarmee zou PwC zo’n 20.000 scheppen in het land en zou de Chinese business nagenoeg twee keer zo groot worden als de Britse activiteiten van PwC. In de UK werken momenteel 22.000 professionals. Ter vergelijking: In ons land zijn vandaag de dag 4.800 mensen werkzaam. Met de uitbreidingsplannen in China zou een investeringsbedrag van zo’n $1,2 miljard gemoeid zijn.

"China blijft opmerkelijk goed presteren ondanks de aanhoudende wereldwijde uitdagingen", laat Raymund Chao, PwC Asia chairman, weten. "Wij zullen China's belangrijkste nationale strategieën blijven ondersteunen en bijdragen aan de aanhoudende groei en ontwikkeling van de Chinese economie."

Vergeleken met de overige Big Four kantoren (Deloitte, EY en KPMG), is PwC als het gaat om zijn omzet het sterkst afhankelijk van de Aziatische-Pacifische regio. Dit jaar genereerde PwC in de regio een omzet van $8,9 miljard, goed voor bijna 20% van de wereldwijde omzet van PwC. Eerder dit jaar opende PwC alweer zijn derde  kantoor in de Jiangsu provinci, in de stad Wuxi.

Met zijn mega-investering in de regio zal PwC – in lijn met de wereldwijde ontwikkelingen – vooral gaan inzetten op ESG-adviesdiensten (environmental, social, governance), evenals het versterken van capaciteiten op het gebied van onder meer cloud, kunstmatige intelligentie, virtual reality en andere opkomende technologieën.

Naast het uitbreiden van zijn personeel in de regio, zal PwC bovendien meerdere Centers of Excellence gaan optuigen met een focus op ESG-onderwerpen, evenals een ESG Academy, waardoor werknemers ESG nog beter in hun werk kunnen verankeren.