Amsterdam Data Collective neemt Toekomstdoeners over

01 december 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Data science-consultancybureau Amsterdam Data Collective heeft Toekomstdoeners overgenomen, een boutiquespeler gespecialiseerd in design-gedreven innovatie.

In een reactie op de deal laat Rik van der Woerdt, CEO van Amsterdam Data Collective, weten: “Onze missie is het initiëren van en bijdragen aan de succesvolle afronding van de meest impactvolle data science-initiatieven.”

Om deze doelstelling te kunnen realiseren is het “essentieel dat de strategie op de juiste manier wordt vormgegeven, met een duidelijke focus op de unieke waarde die data kan leveren binnen een specifieke organisatie”.

Amsterdam Data Collective neemt Toekomstdoeners overEn dat is precies waar Toekomstdoeners om de hoek komt kijken, legt hij uit. “De toevoeging van Toekomstdoeners zal ons in staat stellen om deze ontwerpfase nog beter vorm te geven.”

Toekomstdoeners werd vorig jaar opgericht door Kevin Hanemaaijer en Roel Frietman, twee business consultants die zich de afgelopen jaren hebben gespecialiseerd in onderwerpen op het snijvlak van design thinking, customer experience en innovatie. Het bureau helpt zijn klanten met het bedenken van nieuwe producten en diensten, businessmodellen en het verbeteren van hun customer excellence.

De afgelopen maanden hebben de twee adviesbureaus al meermaals bij gezamenlijke klantopdrachten samengewerkt. En ook bij een intern strategietraject, dat Amsterdam Data Collective zelf onderging, leverde Toekomstdoeners een belangrijke bijdrage. Na de succesvolle afronding van dit traject bedankte Van der Woerdt Toekomstdoeners via een LinkedIn-post “voor de hulp bij structureren van ons denkproces en bij het testen van onze aanpak in verschillende sectoren”.

“We hebben al regelmatig en succesvol samengewerkt. De krachtenbundeling stelt ons in staat om onze datagedreven propositie zowel te verdiepen als uit te breiden”, zo laat Van der Woerdt weten.

Met het integreren van Toekomstdoeners opent Amsterdam Data Collective nu tevens zijn derde competence centre (het Strategy & Innovation Competence Centre zal opereren naast de andere twee: Data Engineering en Analytics), dat door Hanemaaijer en Frietman geleid zal gaan worden.

“In de samenwerking met de data scientists en consultants van Amsterdam Data Collective merkten we dat 1+1 veel meer is dan 3”, geeft Hanemaaijer aan. “Door samen een stap voorwaarts te zetten kunnen we meer impact maken, voor klanten en de maatschappij.”